Poziv na protest, foto: Facebook/printscreen
Reklame

Radnici zaječarskog vodovoda najavili su protest za sredu 30. jun. U saopštenju koje je objavljeno navodi se da su nestručne odluke i netransparentno postupanje povod za protest. Radnici uputili poziv i građanima Zaječara da se pridruže protestu.

 

U sredu 30. juna, tačno u podne, ispred upravne zgrade Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar biće održan protest radnika. U saopštenju za javnost ističe se da je jedan od povoda za organizovanje protesta nedomaćinsko poslovanje ovog preduzeća, kojim se ruinira poslovanje fabrike vode.

U pozivu se između  ostalog navodi i da se na vitalnim rukovodećim pozicijama nalaze nestručni ljudi, te da su stručnim kadrovima uručivani otkazi bez prethodnog objašnjenja.

Radnici su uputili poziv Zaječarcima da se pridruže protestu.

Saopštenje za javnost prenosimo u nastavku u celosti.

 

„Poštovani sugrađani,

Većina nas zaposlenih u JKP „Vodovod“ Zaječar kao i većina vas građana,svedoci smo , što bi se reklo, nedomaćinskog poslovanja JKP „Vodovod“ Zaječar, na čelu sa rukovodstvom, koje više od dve godine unazad, svojim nestručnim i nebuloznim odlukama i rukovođenjem uporno ruinira i degradira kompletno funkcionisanje fabrike vode, pa samim tim i kompletno vodosnabdevanje na teritoriji grada Zaječara kao i skoro svih okolnih mesnih zajednica.

Poslovanje ovog preduzeća u koje je u indirektno-potpunom vlasništvu svih građana Zaječara,je netransparentno, sumnjivo, pa čak se može reći, posluje po svojevoljnim odlukama trenutnog vd JKP „Vodovod“ Zaječar, pogotovo njegova odluka da može svojevoljno da određuje cenu vode za potrošače, direktno ugrožava kompletno poslovanje i funkcionisanje, a moze se slobodno reći i dalje postojanje JKP „Vodovod“ Zaječar.

Na osetljivim rukovodećim radnim mestima, postavljeni su rođaci vd JKP „Vodovod“ Zaječar, kao i osobe sa neadektvatnom stručnom spremom, koju zahtevaju ta radna mesta, dok dugogodišnji radnici sa iskustvom, doktori, dobijaju momentalne otkaze, bez prethodnog objašnjenja.

I pored toga sto se protiv trenutnog vd JKP „Vodovod“ Zaječar vode preko dvadeset sudskih sporova, a povrh svega što se komisija za izbor direktora JKP Vodovod Zajecar ,oformljena početkom decembra prošle godine, jos uvek nije izjasnila, dovoljan je pokazatelj da se svestno krši zakon Republike Srbije kao i statut JKP „Vodovod“ Zaječar.

Mi, radnici JKP „Vodovod“ Zaječar, koji smo od strane vd direktora JKP „Vodovod“ proglašeni kao nepodobni, upravo zbog konstantnog ukazivanja rukovodiocima preduzeća na svakodnevne nepravilnosti što se tiče poslovanja, pozivamo sve savesne građane da izađete i podržite protest za opstanak kompletnog preduzeća, jer građani Zaječara su osnovali i oformili JKP „Vodovod“ ,a nije „Vodovod“ oformio građane Zaječara.Od vas dragi sugrađani sve zavisi, hoćemo li za par godina imati samo tehničku vodu i to samo za povlasšćene potrošače….“