Reklame

Predstavnici PUPS-a danas su predali potpise za trećinsku listu. Prva na listi je Srbijanka Radisavljević, dok je Čedomir Vranjanac drugi.

PR PUPS-a Čedomir Vranjanac kazao je da je njihova lista dobro izbalansirana i da će oni zastupati interese penzionera.

„Imamo 17 kadnidata. To je jedno trećinska lista sa 550 potpisa građana Zaječara. Lista je izbalansirana, pošto imamo predstavnike iz seoskih mesnih zajednica, predstavnike iz gradskih mesnih zajednica, takođe imamo dovoljan broj žena kako je to zakonom regulisano. Ovo je lista ozbiljnih, odgovornih, dokazanih ličnosti, i ima i mladih. Dakle partija ujedinjenih penzionera Srbije ne ograničava, mogu biti svi punoletni građani. Očekujemo da će nam građani Zaječara, samo 18 hiljada penzionera ima grad Zaječar ili opština Zaječar, 12 hiljada u samom gradu, dati podršku. Jedan posto penzionera države živi u našem gradu. Mi očekujemo da će građani Zaječara nama ukazati poverenje 28. marta i da ćemo predstavljati interese posebno penzionerske populacije, ali i svih građana jer su nam poznati problemi. Što se tiče programa, ovde se radi o komunalnom problemu. Mi te probleme znamo, živimo, delimo sudbinu svih građana Zaječara, i nadam se da smo sposobni i spremni da predstavljamo interes svih građana Zaječara, ne samo penzionera. Težište nam je na toj populaciji da i ta populacija ima zastupljene predstavnike u ovoj skupštini grada Zaječara. Očekujem da ću ako uđem u skupštinu grada kao najstariji sa svih lista, da ću voditi prvu skupštinu grada Zaječara kao najstariji odbornik. Dakle, drugi sam na listi, prva na listi je Srbijanka Radisavljević. Ja sam drugi na listi“. kazao je Čedomir Vranjanac.

Na naše pitanje sa kim će ova politička grupacija ako pređe izborni prag od 3%, sarađivati nakon izbora Vranjanac je kazao:

„Ja zaista ne mogu na takva pitanja sada da odgovorim, da uđemo u skupštinu, da obezbedimo uslov i na vreme ćete dobiti informaciju“.

Na naše pitanje da je važno da kaže da li su opozicija ili su bliski vlasti, i da je to važno da glasači znaju, Vranjanac je kazao:

„Mislim da je sada previše rano da dajem takve izjave i ne bih želeo za mesec-dva da demantujem. Mi želimo upravo to, da to ne bude kampanja pred izbore. Naša lista se zove inače partija ujedinjenih penzionera Srbije, Milan Krkobabić i Zaječar je Srbija, i da se ne događa da se gradi Zaječar samo mesec dana pre izbora. Ne kritikujemo druge i poštujemo sve druge liste, ali nadam se da ćemo dobiti poverenje građana“.

PUPS-ova lista je deveta po redu, koja je predata Gradskoj izbornoj komisiji za lokalne izbore zakazane za 28. mart.