Foto: Glassporta.rs
Reklame

„Reli trofej Kraljevica 2020“ svečano je otvoren u subotu 15. avgusta na Kraljevici, a ukupno 13 posada nadmetalo se na vrlo zahtevnoj stazi, ukupne dužine itinerera 228,62 km, dok na 13 brzinskih ispita otpada 58,87 km, raspoređenih u dva takmičarska dana.

Zaječarski reli otvorio je pomoćnik gradonačelnika Zaječara za sport i omladinu Milan Stanković, koji je poželeo puno sreće vozačima i što manje problema na samoj stazi i dodao da su dva automobilska vikenda u gradu na Timoku mnogo učinila za turističko-sportsku promociju Zaječara, piše Glassporta.rs.

Najviše razloga za zadovoljstvo nakon prvog takmičarskog dana ima posada ASU “Mačkat racing”, koju čine Lazar Milovanović i Miloš Marjanović u “Citroenu C2”, koja je zabeležila najbolje vreme, ispred “XM Racing Tim-a” u sastavu Nikola Jović i Sanja Novaković u “Peugeot 206 RC” i ASK “Šampion” sa posadom Tomo Nikitović i Marko Milanović, koji su upravljali “Volkswagen Polom”.

Evo i kompletnih rezultata nakon prvog dana zaječarskog relija:

Foto: Glas sporta

Reli se boduje za FIA Centralno evropsku zonu, Međunarodno zonsko prvenstvo Srbije i Nacionalni šampionat Srbije u reliju, a kao i brdska trka Halovo – Zaječar minulog vikenda i ova ima međunarodni predznak, pošto učestvuje posada ASK “Žiko Moto Sport” u sastavu Ivan Ivanov i Rumen Ivanov iz Bugarske.

U nedelju se vozi na istim lokacijama, ali u suprotnom smeru. „Šljivar brdo 1“ počinje u 10.38 (4,55 km), potom i „Jezero 1“ u 10.49 (6,14 km). Nakon toga sve posade imaju obavezan sevis, a drugi prolaz ovim brzinskim ispitma očekuje se u 12.23 i 12.34 sati. „Šljivar brdo 3“ počinje u 14.08, a na samom kraju je „Kraljevica“ u 14.41, takođe u formi „super specijala“, dužine 2,55 km.

Preuzeto sa Glassporta.rs