Foto: Glassporta
Reklame

Prvenstvo Srbije u pauerliftingu održano je u Zaječaru minulog vikenda, a najzaslužniji za to što je grad na Timoku ugostio najbolje srpske “pauerliftere” posle dve decenije pauze je svakako Saša Cvetković, srpski, balkanski i evropski šampion i generalni sekretar Pauerlifting saveza Srbije, piše Glassporta.rs.

“Veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi na razumevanju i dozvoli da organizujemo jedno ovakvo takmičenje na visokom nivou. Posebno mi je drago da imamo sve najbolje srpske takmičare u svim kategorijama, kao i više od 120 takmičara iz tridesetak klubova”, istakao je Cvetković.

Sve više dama takođe učestvuje na takmičenjima u ovom sve popularnijem sportu, tako je bilo i u novootvorenoj sali Osnovne škole “Hajduk Veljko” u Kotlujevcu, koja je najzad ugostila jedno sportsko nadmetanje.

Državno prvenstvo zajednički su organizovali Sportsko udruženje “Zaječar” i srpski Pauerlifting savez, a prvi čovek oba udruženja Zaječarac Saša Cvetković, zahvalio se na pomoći Sportskom savezu grada Zaječara i dodelio plaketu generalnom sekretaru Igoru Božinoviću za doprinos u organizaciji takmičenja.

Izvor: Glassporta.rs.