U zaječarskoj Gostoprimnici, u petak 25. juna, biće promovisana monografija „Tesla: duhovni lik“, autora dr Olivera Subotića, sveštenika prezvitera.

Sama knjiga se sastoji iz dva dela. Prvi je istorijskog karaktera, a drugi deo knjige je sintetičkog karaktera, neka vrsta paradigme na osnovu tih podataka koje smo proučili i predstavlja poruku čitaocu, a to je da na osnovu života Nikole Tesle možemo mnogo toga da primenimo u našem društvu i da poboljšamo, ne samo naš život, već i odnos prema svetu koji nas okružuje“, kaže sveštenik prezviter dr Oliver Subotić.

Mnogo je podela u našem narodu. Mislim da bi po primeru prevazilaženja problema koji su Tesla i Pupin pokazali na primeru njihovog neslaganja, po pružanju ruke jedan drugome, kako su to učinili njih dvojica, mislim da bi srpski narod trebalo da isto učini, kakve god da su podele prethodno u njemu bile. Ne smemo sebi dozvoliti da ne učimo iz istorijskih grešaka. Zaista smatram da je svenarodno pokajanje i pomirenje put ka preobražaju našeg naroda, a kao što sam u knjizi naveo, na samom njenom kraju, Tesla i Pupin nam na jedan upečatljiv način pokazuju kako je to moguće učiniti u praksi.

Promocija knjige zakazana je za 19 sati.

Reklame