Reklame

Fudbaleri Timoka u ponedeljak 5. jula kreću s pripremama za novu sezonu. Povratak u Prvu ligu obezbeđen je trijumfom u baražu nad šampionom Srpske lige “Zapad” Slogom iz Požege, ali s obzirom da prvenstvo počinje već 7. avgusta, odmor je bio nikad kraći, piše Glassporta.rs.

Bila je ovo izuzetno teška i naporna fudbalska godina, najpre 38 kola u Srpskoj ligi “Istok”, potom još dvomeč u baražu, dakle ukupno 40 ligaških utakmica.

“Ne žalimo se, to je ono što smo želeli i za šta smo se borili čitave sezone. Naporno da, ali je osećaj doživljen nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u Zaječaru bio neopisiv, a izboren plasman u Prvu ligu nagrada za sve u klubu, od igrača, preko stručnog štaba, uprave i sve do navijača”, istakao je za “Glas sporta” Vojkan Rajčić, trener Timoka i rođeni Župljanin, koji je na Kraljevicu doneo toliko željeni uspeh.

Timok i Mladost iz Novog Sada su novajlije u Prvoj ligi Srbije, a Zaječarci ne brane čast samo istoka, već i centralne i južne Srbije, pa upravi novog prvoligaša sa Kraljevice ostaje da naprave tim kadar za prvoligaške borbe.

“Svi igrači koji su završili sezonu pojaviće se na prvoj prozivci u ponedeljak od 17 sati. Dogovorili smo i dolazak 7-8 pojačanja koja su neophodna kako bi se uhvatili u koštac sa znatno jačim rivalima. Neki od njih će biti na probi, dok je sa drugima postignut dogovor o angažovanju. Tim ćemo iskristalisati kroz treninge i pripremne mečeve”, navodi uoči starta priprema za “Glas sporta” predsednik Fudbalskog kluba “Timok 1919” Branimir Đorđević.

Očekuje nas vrelo fudbalsko leto na Kraljevici. Nešto više od mesec dana ostalo je do početka Prve lige, a na stručnom štabu je da spremi ekipu na najbolji mogući način. Biće pojačanja i u trenerskom delu, stižu još jedan pomoćni, kao i kondicioni trener, koji će se priključiti glavnom treneru Rajčiću i pomoćniku Goranu Stankoviću u stručnom štabu novog – starog prvoligaša iz Zaječara.

Izvor: Glassporta.rs