Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

Najnoviji podaci nadležnih zdravstvenih ustanova i Štabova za vanredne situacije ukazuju da se korona brojke u Boru i Majdanpeku povećavaju, da raste broj hospitalizovanih na kovid odeljenjima borske i negotinske bolnice gde su hospitalizovana 74 pacijenta i da je kovidom u Negotinu zaraženo i novorođenče.

Na teritoriji grada Bora je sa 39 novozaraženih, 83 osoba aktivno pozitivno.

Uvećan je i broj hospitalizovanih na kovid odeljenju Opšte bolnice u Boru gde je prema podacima gradskog Štaba za vanredne situacije zbrinuto 37 pacijenata.

Isti broj bolesnika 37, zbrinut je na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra.
Za protekla dva dana dana hopitalizovano je sedam pacijenata, tri je pušteno na kućno lečenje, dok je jedan pacijent preminuo, saopštio je Štab za vanredne situacije opštine Negotin.

U minulih 48 sati virus korona registrovan je kod 31 pacijenta, među kojima je i novorođenče.
Na teritoriji negotinske opštine su 192 aktivna slučaja.

Korona brojke vidno rastu u Majdanpeku gde je skoro svaki treći juče testirani bio pozitivan na virus.

Nadležni u Domu zdravlja Majdanpek kažu da je evidentirano 15 novih slučajeva zaražavanja i da su na teritoriji opštine obolele 83 osobe.

Na lečenju u kovid bolnicama je 11 pacijenata, a jedan je od posledica virusne infekcije juče preminuo.

Konstantno, oko dve trećine aktivno zaraženih nije vakcinisano i činjenica da izbegavanjem imunizacije rizikuju težu kliničku sliku ne utiče mnogo, jer bitnijeg povećanja broja vakcinisanih nema.

-Prve nedelje u novembru date su 404 doze vakcina, najviše buster – 310, dok je 51 osoba primila prvu dozu. U prvoj nedelji decembra 47 osoba primilo je prvu dozu, od ukupno 394 aplikovanih. Treću dozu primilo je 288 osoba – rekla nam je koordinatorka za vakcinaciju u Domu zdravlja Majdanpek, Beti Janković.

Od početka masovne imunizacije na vakcinalnim punktovima u majdanpečkoj opštini dato je
15. 653 doza vakcina.

Prvom dozom imunizovane su 6.403 osobe, revakcinisano 6.078, a treću dozu primila su 3.172 stanovnika.

Izvor: Danas