Foto: Zajecaronline

Na sceni zaječarskog pozorišta sinoć je nastavljen takmičarski program 5. festivala malih pozorišnih formi. Izvedena je predstava JU Centra kulture i mladih Općine Sarajevo i Sarajevskog Udruženja dramskih umetnika “ Altteatar“ Bosne i Hercegovine „Prah“, po tekstu Đerđa Špira u režiji Miralema Zupčevića.

U predstavi igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka. Probirljiva zaječarska publika je odlično prihvatila ovu duodramu i glumce nagradila gromkim, dugotrajnim aplauzom.

U izjavi za pozorišni FB, glumica Gordana Boban je izjavila:

“ Iako  igram po treći put na ovoj sceni, trema sve jedno postoji, ali se nadam da publika to nije osetila. Ovo je divna predstava koja nosi snažnu poruku i mislim da ljudi koji su je odgledali mogu sebe pronaći u njoj. Ono što je nama važno jeste poruka da su nam materijalne stvari potrebne  da bismo preživeli ali da to nije ono što nam treba biti najvažnije. Na žalost živimo u vremenu  u kome je važno biti bogat, da su to neki ultimativni zahtevi za neki dobar i sretan život što zapravo nje tako i poruka jeste da čovek mora naći sreću u sebi i oko sebe i biti zadovoljan i sretan sa malim stvarima i mora imati ljubav, prvo za sebe, ali  i da je nesebično podeli sa drugima.”

Takmičarski program 5. Festivala malih pozorišnih formi biće nastavljen u subotu 15. oktobra duplim programom.

Od 12h u sali pozorišta biće izvedena predstava „Prodavnica budućnosti“ JU Kulturno sportskog centra Bugojno Bosne i Hercegovine, po tekstu i režiji Vahida Duraković, igra: Sanel Ugarak.

Od 20h na repertoaru je predstava „Feliks i Doris“ Opere i teatra Madlenijanum iz Zemuna. Po tekstu Bila Menhofa, prevod i režiju potpisuje  Olja Đorđević, a igraju Vanja Milačić i Vladimir Grbić.

Reklame