Reklame

Danas su potpise za kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima u Zaječaru, predali predstavnici grupe građana „Montoja i pravednici“. Ako GIK potvrdi listu, oni će nastupiti sa trećinskom listom, pošto su predali 525 potpisa. Dragan Stamenković istakao da nema saradnje sa SNS-om.

„Montoja i pravednici“ danas su predali potpise za svoju listu. Prema njihovim rečima ovu listu je podržalo 525 građana.

Dragan Stamenković – Montoja, kazao je da oni izlaze na ove izbore, i ako GIK potvrdi njihovu listu, oni će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 2.

„Listu smo predali u 9.33 časova. GIK će u narednih 24 časa pregladati dokumentaciju i utvrditi da li ima nepravilnosti prilikom sakupljanja potpisa i predaje liste. Očekujemo da će sve proteći normalno i da će naša lista biti pod rednim brojem 2“- kazao je Dragan Stamenković, prvi na listi ove političke grupacije.

Prema njihovim rečima oni će nastupiti sa trećinskom listom, i da su procenili da je to dovoljno za kandidaturu. On je istakao da su kandidovali 40% žena kako zakon nalaže.

„Na listi ima 40% žena, tj 7 žena je na listi. Ne bih nikoga isticao posebno pošto smo mi tim, i svi smo ravnopravni“ističe on. 

Stamenković je na naše pitanje da li nakon izbora ima saradnje sa Srpskom naprednom strankom ili sa opozicijom, kazao sledeće:

„Saradnja sa Srpskom naprednom strankom nikada neće biti, dok sam ja na čelu ove organizacije. Ubeđen sam u to da niko sa naše liste ne želi takvu saradnju. Nakon izbora želimo saradnju sa svim opozicionim partijama pošto smatramo da SNS radi loše, i da je potrebno da se grad vodi drugačije“kazao je on.

Stamenković nije želeo da kaže koliko procenata očekuju, i istakao je da će građani na izborima 28. marta odlučiti ko će narednih četiri godine voditi grad.

Podsećamo, 9. februara listu je predala Srpska napredna stranka.