Reklame

Timočki Omladinski Centar poziva crtače da se prijave na konkurs i budu jedan od umetnika koji će raditi na oslikavanju platna u okviru projekta Nevidljivi grad. Iz TOC-a kažu da se radovi mogu slati do 30. maja.

Tehnika crtanja ostavlja se umetncima, a od materijala za izradu biće dostupni sprejevi i akrilne boje. Crteži će biti izrađivani na profesionalnim platnima i to veličine 170x120cm koje obezbeđuju organizatori.

                                                           Ko može da se prijavi?

Mogu da se prijave mladi iz cele Srbije, ali će prednosti imati mladi iz Zaječarskog i Borskog okruga, koji imaju iskustva u crtanju sprejevima ili akrilnim bojama.

Prijave se mogu poslati na mail konkurs@toc.rs, skicu-predlog svog crteža koji će raditi ukoliko budu bili izabrani na konkursu, kao i podatke za kontakt tj. ime i prezime, broj telefona, mail adresu, godište, mesto i tehnika kojom bi crtali (sprejevi ili akrilne boje). U okviru svojih crteža, mladi crtači bi trebalo da predstave Zaječar kroz temu “Povratak kući”.

Deset najinteresantinij predloga-skica biće odabrano za izradu, a njihovi autori će imati priliku da ih izrađuju na platnima u centru Zaječara tokom jednog od predstojećih vikenda, a ne kasnije od 10. juna. O tačnom datumu biće obavešteni izabrani autori.

Radovi se mogu poslati na konkurs@toc.rs do nedelje 30. maja 2021. godine, do 23:59 časova.

Projekat “Nevidljivi grad” sprovodi Timočki Omladinski Centar u okviru programa ZIman-ov fond za mlade koji sprovode Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak, u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.