Foto: Pozorište

U zaječarskom pozorištu danas su potpisana dva protokola o saradnji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, od kojih jedan sa Udruženjem penzionera grada Zaječara, a drugi sa Gradskom organizacijom invalida rada i osoba sa invaliditetom.

Protokole je potpisao direktor Vladimir Đuričić sa predsednikom Udruženja penzionera Milanom Bogosavljevićem i sa predsednicom Organizacije invalida rada Gordanom Stanković.

Kako je naglašeno, potpisnici protokola mogu raspolagati resursima Ustanove pod kojima se podrazumevaju, sala, oprema i ljudi. Biće ima omogućene besplatne ulaznice za reprize predstava zaječarskog teatra, kao i popusti za pojedine gostujuće predstave, na osnovu članske karte organizacije. Udruženje penzionera i organizacija invalida rada uključiće se u aktivnosti Ustanove, u skladu sa svojim mogućnostima i resursima.

Kako je naglasio Vladimir Đuričić, već je postavljena rampa za  osobe u invalidskim kolicima na ulazu u zgradu pozorišta, a planira se i montažna rampa na ulazu u salu pozorišta, koja će biti nabavljena u saradnji sa gradskom upravom, kako bi i pomenuti građani mogli da prate pozorišne predstave.

Milan Bogosavljević i Gordana Stanković su prilikom potpisivanja protokola istakli da je Ustanove ,,Zoran Radmilović” jedina koja ima je ponudila bilo koji vid saradnje i na tome su joj neizmerno zahvalni.

Reklame