Foto: Pozorište
Reklame


Poslednje takmičarske večeri 12. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“ odigrana je predstava „Кapetan Džon Piplfoks“ Кruševačkog pozorišta. Predstava je rađena po motivima pesme Duška Radovića, a adaptaciju i režiju potpisuje  Aleksandar Pejaković iz Banjaluke.

Radnja komada dešava se u poslastičarnici „Lepojke iz Havane“. Jedan stari kapetan, gusar  Džon Piplfoks  je na zasluženom odmoru, dolazi na svoje omiljeno mesto i poslastičari prave  predstavu za njega u kojoj se on podseća svojih dogodovština sa putovanja i borbe sa sedmoglavim čudovištem.

Najmlađa publika je odlično prihvatila ovu predstavu, naročito songove kojima obiluje i više puta aplaudirala glumcima.

Glumica Jovanka Andrić koja tumači jednog od mornara ističe da je ovo najnovija premijera dečje predstave Кruševačkog pozorišta i da joj je posebno drago što nastupa u Zaječaru.

„Drago mi je da sada ima baš dosta pozorišnih  festivala za decu,oni su ranije bili u nekom zapećku,  malo se manje obraćala pažnja na dečji repertoar ali eto,  osim na vašem  gostujemo i na nekim drugim festivalima tako da nam je to baš posebno zadovoljstvo. Sada prvi put gostujemo sa ovom predstavom.“

Pored  Jovanke u predstavi igraju: Nebojša Vranić, Ema Petrović, Jelena Tomić, Stevan Zdravić, i Jelena Vukićević.

Reklame