Foto: Glas Zaječara Irena Živković

Iz SSP-a u Boru kažu da već godina upozoravaju na urušeno zdravstvo u Boru i predlažu mere koje grad može preduzeti da grad u potpunosti ostane bez lekara, ali se ipak ništa ne preduzima.

Ističu da Bor danas ima samo jednog ortopeda, samo jednog dečijeg pulmologa za ceo region, jednog transfuziologa, a fale i anesteziolozi, mikrobiolozi, radiolozi, lekari urgentne medicine.

Navode, da se konačno došlo pameti da se ulaže u opremu, ali ko će sa njome raditi?

“Da ne pominjemo Vučićevo obećanje da će nova bolnica biti gotova do kraja 2022. godine. Posledice loše politike u zdravstvu osećamo svi, nijedna bolest ne pita za člansku kartu”, kazala je u Boru Irena Živković, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Na konferenciji za medije je i Miroslav Jovanović svedočio o ličnom iskustvu:

„Posle epi napada moje ćerke pre nekoliko dana, dezurni neurolog me je obavestila da aparat za EEG nije ispravan i da skoro dve godine već nije ispravan, a da uput za Zaječar ne može da mi napiše jer je ispunila svoju kvotu za izdavanje uputa. Bio sam šokiran tim saznanjem, govorimo o detetu sa smetnjama koje je nakon par godina imalo u tom trenutku tri vezana epi napada, u tim situacijama je važno da se EEG pregled uradi što pre. Ako rukovodstvo bolnice nije u stanju da popravi EEG aparat neka se kupi novi, kad vec grad ima para za Akva park nek uloži i u ono što spasava živote.“

Reklame