Foto: Glas Zaječar

Davor Štefanek otvorio Seoske sportske igre u Zaječaru u kojima učestvuju sela sa teritorije grada Zaječara, a grad na Timoku je jedan od šest gradova domaćina. Takmičari se nadmeću u deset disciplina.

Danas na Popovoj plaži u Zaječaru održavaju se Seoske sportske igre Sportskog saveza Srbije. Sportskom savezu grada Zaječara pripala je čast da bude jedan od samo šest gradova domaćina u kojima će biti održane kvalifikacije za finale republičkih igara.

Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni srpski olimpijac otvorio je igre i pozvao na fer plej, ali i da takmičari pobede.

„Mislim da je ovo prava stvar za mlade, da se skupe i da se bave sportom. Želim svima sreću i neka najbolji pobedi. Želeo bih pre svega da se lepo zabavite i da se družite ali pošto sam sportista uvek gledam da pobedim, tako gledajte i vi da pobedite“istakao je Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni srpski olimpijac.

Gradski većnik Vujadin Milošević podsetio je da se seoske sportske igre održavaju posle dve decenije u gradu na Timoku.

„Posle skoro više od dve decenije seoske sportske igre vratile su se u naš grad. Zahvalio bih se Štefaneku na poseti i podršci i nadam se da će naš grad da se preporuči da negde u bliskoj budućnosti mi budemo domaćini sportskih igara. Priželjkivali smo lepo vreme, i dobili smo više od toga. Čuvajte se sunca i neka sve protekne u fer pleju“– kazao je Vujadin Milošević, gradski većnik.

Predsednik sposrtskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović kazao je koji je cilj ovakvih manifestacija.

„Sportski savez grada Zaječara uvek je činio i činiće  velike napore da ovakve manifestacije proteknu u fer i sportskim nadmetanjima i aktivnostima. Želimo da propagiramo zdrav način života i da kroz ovakve aktivnosti privučemo što više mladih ka sportu“poručio je Dragiša Simonović predsednik sportskog saveza.

Foto: Glas Zaječara

Prva disciplina u kojoj su se takmičari nadmetali bila je Rvanje u kojoj je pobedio Dragan Živković iz Gamzigrada.

Foto: Glas Zaječara   Davor Štefanek (levo)   Dragan Živković (desno)

Nakon rvanja usledilo je takmičenje u skoku u dalj.

Foto: Glas Zaječara

Podsećamo, na igrama učestvuju sela sa teritorije grada Zaječara, svaka ekipa sastoji se od 15 članova, deset muškaraca i pet žena, koji će se nadmetati u 10 disciplina: bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, fudbal, odbojka, nadvlačenje štapa, šah, skok u dalj iz mesta, poligon – trčanje s preprekama, narodno rvanje.