Započela je obnova saobraćajnice Kladovo – Donji Milanovac dužine 64,5 km radovima na rehabilitaciji dela državnog puta IB reda 35 od Kladova do Hidroelektrane “Đerdap 1” dužine 10,3 kilometra.

Na sajtu JP “Putevi Srbije” objavljeno je da će se do 27. maja, u toku izvođenja radova, saobraćaj odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju, kao i da će radovi biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Ovo je prva faza obnove saobraćajnice Kladovo – Donji Milanovac dužine 64,5 na kojoj putari skidaju habajući sloj zbog ugradnje novog sloja asfaltnog zastora debljine osam centimetara.

Po završetku prve faze radova kompletna deonica biće presvučena završnim slojem asfalta debljine četiri centimatra, što će doprineti bržem i kvalitetnijem odvijanju saobraćaja na frekventnoj deonici Đerdapske magistrale, važnoj za ovdašnje stanovništvo, ali i za brojne turiste koji dolaze na odmor u ovaj deo istočne Srbije, kao i turiste koji preko graničnog prelaza Đerdap ulaze u našu zemlju i u Rumuniju.

Izvor: Danas

Reklame