Foto: Glassporta.rs
Reklame

Evropska nedelja sporta u Zaječaru otvorena je javnim treningom i časom za najmlađe Zaječarce na gradskom skveru. Školica sporta „Tim“ i Gimnastički klub „Zaječar“ predstavili su se otvorenim treningom kome su prisustvovali brojni članovi ovih zaječarskih sportskih udruženja, ali i svi zainteresovani koji su došli u pratnji svojih roditelja i staratelja i na najlepši mogući način ispunili Trg oslobođenja, piše Glassporta.rs.

Učesnike je najpre pozdravio predsednik Sportskog saveza grada Zaječara Dragiša Simonović, koji je istakao važnost bavljenja sportom od najranijeg uzrasta.

„Sport nas uči vrednostima poput fer pleja, timskog rada, jednakosti i poštovanja, koje su sigurno među najvažnijim lekcijama koje deca treba da steknu i nauče u mladim godinama. Sportski savez grada Zaječara trudiće se da i dalje bude prava kuća svih zaječarskih sportista, a pre svega otvoren za naše najmlađe sugrađane“.

Evropsku nedelju sporta svečano je otvorio Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara, inače i sam bivši uspešni sportista.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je Zaječar petu godinu u nizu domaćin jedne ovakve manifestacije, koja promoviše ono najvažnije što sport treba da predstavlja. Olimpijski komitet Srbije prepoznao je Zaječar kao odličnog organizatora, pa se nadam da ćemo i u budućnosti biti domaćini ovog prestižnog sportskog događaja”, poručio je Stanković.

Javni trening prvog dana manifestacije vodili su treneri Školice sporta „Tim“ i profesori fizičkog vaspitanja, Miloš Bogdanović, Tamara Jotović i Marko Panić. Mališani su uživali u raznim igrama i poligonima, spremljenim i postavljenim za ovu priliku u samom centru grada, a veliki broj malih sportista koji se oprobao u različitim veštinama govori u prilog odličnom radu ovog Udruženja.

Nakon Školice sporta, podijum je bio rezervisan za trening Gimnastičkog kluba „Zaječar“, čije su članice pokazale sjajne koreografije i odličnu uvežbanost, a sve pod budnim okom svojih klupskih trenera, Ljiljane Subić i Petre Lazarević.

Subota je rezervisana za trening odbojkaškog kluba „Timok“ koji počinje u 11 sati takođe na Trgu oslobođenja, dok se Evropska nedelja sporta od 13 časova seli u Veliki Izvor, gde će sportski deo manifestacije „Bašte Balkana“ naći svoje mesto u programu „Sportskog izazova“.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame