Foto: Glassporta.rs
Reklame

Pioniri zaječarske “Mladosti”, igrači rođeni 2007. godine i mlađi iz godine u godinu pokazuju da košarka u Zaječaru i te kako ima budućnost i da grad na Timoku još uvek ima šta da kaže u igri pod obručima. Zaječarci su predvođeni trenerom Milanom Veljkovićem učestvovali na prestižnom 8. po redu Memorijalnom turniru “Duško Tošić” u Beogradu, gde su u finalu poraženi od domaćina KK “Cerak” rezultatom 59:58, slobodnim bacanjem u poslednjoj sekundi meča, piše Glassporta.rs.

Veliko priznanje stiglo je za predan rad njihovog trenera, košarkaškog stručnjaka i profesora fizičkog vaspitanja iz Zaječara Milana Veljkovića, koji je bio deo stručnog štaba reprezentacije Srbije za igrače do 14 godina.

Imao je razloga za zadovoljstvo, pošto su srpski košarkaši u dva kontrolna meča bili dominantni u sudaru sa vršnjacima iz Slovenije. Prvi susret Srbija je rešila u svoju korist rezultatom 74:52, dok su u drugom prijateljskom okršaju naši igrači slavili sa 81:69.

“Trenirali smo u Kovilovu od 16. do 22. avgusta sa grupom od 20 dečaka uzrasta do 14 godina. Obavili smo mini pripreme, posle kojih su odigrane i dve utakmice sa selekcijom Slovenije, kao test svega urađenog”, istakao je za “Glas sporta” Milan Veljković, koji je zajedno sa trenerom Ivanom Pavlovićem i stručnim saradnikom i rukovodiocem Razvojno trenažnog centra KSS-a Gordanom Todorovićem radio sa najtalentovanijim košarkašima Srbije.

Izvor: Glassporta.rs