Reklame

Građani Zaječara pokrenuli su peticiju u kojoj su pozvali ostale građane da se potpišu kako bi iz gradske česme kod Zlatne Zvezde, ponovo potekla voda.

„Poštovani sugrađani, poštovane komšije, ukoliko podržavate ideju da iz gradske česme kod Zlatne Zvezde ponovo potekne voda, molimo vas da svoju podršku izrazite slanjem mejla na adresu cesmakodzlatnezvezde@gmail.com, sa imenom i prezimenom, brojem lične karte, i adresom stanovanja. Ukoliko niste u mogućnosti da pošaljete mejl, molim da na papiru napišete gore pomenute podatke i ubacite papir u sanduče postavljeno na samoj česmi“- stoji u obaveštenju.

Podsećamo, na pitanje naše redakcije šta se dešava sa česmom kod „Zlatne zvezde“, Marjanović, predsednik udruženja ZA česme 19. novembra 2019. godine je kazao sledeće:

„Česma kod Zlatne zvezde jedna od popularnijih u gradu i nalazi u jednom od lepših trgova u Zaječaru i mogu da kažem da je ta česma presušila, a da bi se došlo do saznanja šta je sa tom česmom odnosno sa bušotinom i bunarom, prosto mora da se urade procedure, snimanja kamerom stanje cevi jer su se možda negde cevi razdvojile i voda ko zna gde otiče ako je uopšte ima. U planu je da se radi ali kako sredstva i mogućnosti dozvoljavaju jedna po jedna česma i nadam se da ćemo u narednim godinama sanirati sve česme, a ona je jedna od prijoritetnih česama, kao i česme kod naselja Dva brata, Voćara itd“.

O presušenoj česmi kod Zlatne Zvezde portal pisao je 6. novembra 2018. godine i  21. decembra 2019. godine.