Foto: Glas sporta

Kada bi i u ostalim sferama sarađivali kao u oblasti sporta, situacija u Timočkoj Krajini bi bila daleko bolja. Otuda, ovaj dogovor postignut na sastanku u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara dobija na značaju.

Otvorena letnja škola sporta, program zaječarske “kuće sporta” biće sledeće godine realizovan i u Boru, Negotinu i Knjaževcu, pre svega na dobrobit dece uzrasta od 6 do 11 godina, koji će biti i učesnici sportske manifestacije, zakazane za jul sledeće godine, piše Glas sporta.

Sastanku u Zaječaru prisustvovali su Miloš Luković, ispred Asocijacije sport za sve iz Bora, Dušan Matejević, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Negotin i Krunislav Simić, prvi čovek Asocijacije sport za sve iz Knjaževca.

Oni su se saglasili da je jedna ovakva prava sportska priča i više nego potrebna, posebno u vreme letnjih meseci i školskog raspusta, kada i nema sportskih dešavanja.

“Biće to pravo timočko sportsko leto, još ćemo razgovarati oko same organizacije, ovo je samo inicijalni dogovor o postulatima. Ukupno 160 dece, po 40 iz svakog grada biće učesnici Otvorene letnje škole sporta, koja će naizmenično biti održana u Boru, Knjaževcu, Negotinu i Zaječaru, koji će biti domaćin završnice”, poručio je inicijator i domaćin sastanka, Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Učesnici sastanka istakli su i da će iz svakog grada biti angažovani i mladi treneri i profesori fizičkog vaspitanja, koji će voditi ekipe, koje će se nadmetati u različitim sportskim disciplinama, dok će o konačnom terminu javnost biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: Glas sporta