Foto: Glassporta.rs
Reklame

Pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ u dvorištu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Zaječaru, organizovan je sportski dan u okviru „Dečije nedelje“, koja se tradicionalno održava svake godine u prvoj nedelji oktobra. A kakva bi to dečja nedelja bila da jedan od dana nije posvećen sportu, piše Glassporta.rs.

Učenici nižih razreda jedne od centralnih zaječarskih škola uživali su u javnom treningu na otvorenom Gimnastičkog kluba „Zaječar“.

Gimnastički klub Zaječar predvodili su Ljiljana Subić i Saša Stevanović, koji su posvećeni radu sa decom od njihovog najranijeg uzrasta. Ovaj izuzetno važan bazični sport ima mnoge prednosti, a dobar deo im je predstavljen na javnom treningu u kome su se mnogobrojni đaci pronašli, uživajući u spremljenim poligonima.

Direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Nebojša Milijić, nije krio zadovoljstvo viđenim i podvukao važnost bazičnih sportova.

„Mnogi naši đaci su se oprobali na poligonima spretnosti, uvežbavali gimnastičke poteze, a nadam se da će se svako od njih u budućem periodu baviti nekim od sportova. Hvala svima na divnom danu u kojem smo zaista uživali“, poručio je direktor Milijić, koji se naročito zahvalio Sportskom savezu grada Zaječara na pomoći u realizaciji manifestacije.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame