Foto: 1 od 5 miliona

Opozicioni odbornici Skupštine opštine Majdanpek juče su blokirali rad sednice nakon što je vladajuća struktura odbila 12 dopunskih tačaka dnevnog reda.

Tačke dnevnog reda koje su predlagali odbornici grupe građana „Može i drugačije“ i „Ne dam“ odnosili su se na proglašenu vanrednu situaciju, poplave, javno zdravlje, tranzit teških vozila rudnika kroz grad i javno izvinjenje kolegi odborniku koje je je opštinski odbor Srpske napredne stranke brutalno targetirao u prethodnom periodu.

„Pojedine odbornike vlasti ne interesuju ni deca, ni zdravlje, ni voda… Interesuje ih samo rebalans budžeta, neka prazna obećanja o projektima koji se nikada ne realizuju i novac. Ja bih voleo da ovde dođu i svi oni ostali odbornici koji vide šta se zapravo dešava i koji znaju koliko je sve to pogrešno. Da dođu da zajedno pokažemo da smo protiv tog bahaćenja jednog čoveka u opštini.“, saopštio je odbornik GG „Može i drugačije“ i kopredsednik pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević.

Na jučerašnjoj sednici je predsednik opštine Majdanpek, Dragan Popović, opoziciju omalovažavao i vređao u svom izlaganju, a odbornici Srpske napredne stranke su glasali protiv uvođenja u dnevni red i tačke o materijalnoj pomoći porodicama sa decom.

„Meni su pred sednicu odgovorili na odborničko pitanje u kome sam tražio doplome VD direktora javnih preduzeća. Diplome sam dobio, a konkretno diploma VD direktora Javnog preduzeća „Donji Milanovac“, Saše Librića, je najinteresantnija. To je čovek koga je na sudu nedavno dobila bivša radnica, koja ga je tužila za mobing. Tom istom preduzeću je danas blokiran račun, a tom čoveku je diplomu dala „Akademija za razvoj sektora za pružanje usluga u jugoistočnoj Evropi D.O.O. Beč“. Svaki direktor javnog preduzeća direktno krši više članova zakona o Javnim preduzećima“, objasnio je Bežinarević.

On je dodao da je plan lokalne samouprave da se proširi glavna ulica u gradu kako bi se omogućio bolji tranzit teških vozila rudnika kineske kompanije ZiJIn.

„Ovo nećemo dozvoliti. Teška vozila moraju da idu zaobilaznicom, van grada. Ovako će za rekonstrukciju uništiti gradski drvored, a većim protokom kamiona će količina prašine, buke i zagrčenja saobraćaja biti 100 puta veća“, zaključio je Bežinarević.

Reklame