Foto: za.os.jt.rs
Reklame

U petak OJT u Zaječaru podnelo je Privrednom sudu u Zaječaru optužni predlog prema kompaniji „Serbia – ZIJIN BOR COPPER“ D.O.O. Bor, ogranak TIR Bor kao pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu B.T. iz Bora, zbog produženog dela privrednog prestupa iz čl.79. st.1. t.7. i st.3. Zakona o zaštiti vazduha u vezi čl.61. Krivičnog zakonika.

Dana 16.10.2020.god., Osnovni javni tužilac u Zaječaru podneo je Privrednom sudu u Zaječaru optužni predlog prema kompaniji „Serbia – ZIJIN BOR COPPER“ D.O.O. Bor, ogranak TIR Bor kao pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu B.T. iz Bora, zbog produženog dela privrednog prestupa iz čl.79. st.1. t.7. i st.3. Zakona o zaštiti vazduha u vezi čl.61. Krivičnog zakonika.

„Okrivljeno pravno i odgovorno lice se terete da su od juna 2020.god. zaključno sa septembrom 2020.god. u više navrata, u procesu proizvodnje ispuštali zagađujuće i opasne materije u vazduh u količinama i koncentracijama iznad dozvoljenih graničnih vrednosti. Koncentracije sumpor-dioksida bile su višestruko iznad dozvoljene granične vrednosti i to u dužim vremenskim intervalima što su itekako osetili građani Bora“.kaže se u saopštenju OJT-a u Zaječaru.