Foto: Zajecar.info

Dva dana kako je na deponiji „Halovo“ izbio požar, oglasio se komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić putem društvene mreže fejsbuk. On kaže da je deo požara stavljen pod kontrolom dok će se sutra nastaviti gašenje.

„Nakon dvodnevne, neprekidne (sem noći kada je to nemoguće raditi), borbe radnika SVS MUP-a Srbije i JSKP “Zaječar”, uz koordinaciju ŠVS grada, uspeli smo da požar na sanitarnoj deponiji “Halovo 1” stavimo pod kontrolu i njegovu dužinu sa 300 metara svedemo na nekih 100-ak metara. Očekujemo da, uz dodatno angažovanje teške mehanizacije i kamiona sa zemljom kompanije “LD” d.o.o (kojima izražavamo veliku zahvalnost na pomoći), do kraja sutrašnjeg dana potpuno ugasimo, ili bolje rečeno“ugušimo”, posipanjem zemlje, požar koji i pored natapanja hiljadama kubika vode u toku jučerašnjeg dana nije mogao da se stavi pod kontrolu. Na stručnim ljudima iz SVS je da utvrde razloge izbijanja požara i o tome obaveste JKP koje gazduje deponijom i ŠVS grada“.kaže Ničić.

ŠVS moli znatiželjne građane kao i predstavnike medija, zbog lične bezbednosti, da se do potpunog saniranja požara ne približavaju deponiji.

Reklame