Foto: Pixabay / ilustracija

Dana 05.09.2023. godine, oko 20,20 časova, na lokalnom putu Dubočane-Gologovica, grad Zaječar dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo „Golf 2“ kojim je upravljao M.G. iz Zaječara i moped marke „Tomos APN 6“ kojim je upravljao mal. U.P. i na kome se prevozio mal. M.D, saopštavaju iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Do saobraćajne nezgode je došlo kada je, vozilo kojim je upravljao M.G. pod dejstvom alkohola i kretao se iz smera Gologovice ka Dubočanu, prešlo na levu stranu kolovoza gledano iz pravca njegovog kretanja i prednjim levim delom vozila udario u moped.

Maloletna lica zadobila su teške telesne povrede, a M.D. je od siline udarca amputirana leva noga ispod kolena.

Nakon saobraćajne nezgode vozač je napustio lice mesta, ali je ubrzo pronađen i po nalogu dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru zadržan u trajanju do 48 sati. Dežurni tužilac obavio je uviđaj zajedno sa ovlašćenim službenim licima PU Zaječar i preduzete su sve mere kako bi se prikupili dokazi sa lica mesta. Po saslušanju osumnjičenog biće razmatrano da li postoje zakonski osnovi da se prema njemu odredi pritvor, obzirom na teške posledice prouzrokovane saobraćajnom nezgodom i obzirom na činjenicu da je napustio mesto nezgode.

Reklame