Foto: Glassporta.rs

Sport, igra, muzika, za svakoga ponešto moglo je da se nađe u sredu 7. jula na tradicionalnoj rekreativnoj manifestaciji Bratujevac 2021. I dok su se kotlići krčkali i roštilji raspaljivali, fudbalski deo programa mogao je da počne, piše Glassporta.rs.

Ukupno pet ekipa, odmerilo je snage po sistemu svako sa svakim, dok su nakon toga odigrani i mečevi polufinala i utakmica za 1. mesto. Bilo je dosta borbe i čvrstih duela, a da sve protekne u sportskom odmeravnju snaga postarali su se i mladi delioci pravde, angažovani za ovu priliku od strane zaječarskog sportskog saveza. Najviše su pokazali gosti iz Grlišta, koji su u finalu nadigrali domaći Šljivar rezultatom 3:0.

Najviše uzbuđenja bilo je takmičenju u nadvlačenju konopca, u kome je u konkurenciji četiri tima pobedu odnela ekipa Lasova. Posebnu draž nadmetanju dale su mešovite muško-ženske ekipe, pa je publika bučno ispratila svaki trenutak. Najviše ekipa učestovalo je na takmičenju u pikadu, gde su ponovo trijumfovali članovi ekipe Lasova, koji su bili najuspešniji u konkurenciji ukupno 13 ekipa.

Predsednik Mesne zajednice Šljivar Darko Tošić, bio je i više nego zadovoljan viđenim.

“Veliku zahvalnost dugujemo Sportskom savezu i Gradskoj upravi Zaječar, koji su nas podržali i omogućili održavanje ove tradicionalne manifestacije. Nadamo se da ćemo i narednih godina nastaviti da podižemo kvalitet sportsih i kulturnih dešavanja u našem selu, što Šljivar sigurno i zaslužuje”, istakao je za “Glas sporta” jedan od najmlađih predsednika zaječarskih mesnih zajednica Tošić.

Sve u svemu, sjajan sportski dan i ugođaj u organizaciji Sportskog saveza grada Zaječara i Mesne zajednice Šljivar. Zaječarska “kuća sporta” nastaviće i u toku leta sa sportsko-rekreativnim manifestacijama u selima na teritoriji Zaječara, a “Glas sporta” biće sigurno na licu mesta da sve to isprati.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame