Foto: Zajecaronline
Reklame

Oko 19h, danas 28. februara, organizovan je protestni skup povodom opšteg razočaranja u političko ,,preletanje” doskora jednog od glavnih zaječarskih opozicionara Nenada Ristovica na stranu vladajuce koalicije. Na protestu je bilo oko tridesetak građana, a protest je protekao mirno.

Kako je već bilo najavljeno, protest u ime razočaranja u potez doktora Ristovića, održan je danas na Trgu Nikole Pašića. S obzirom na vremenske uslove i obraćanje jednog govornika, Dragana Stamenkovića-Montoje, nije trajao dugo.

,,Za mene vi predstavljate deo hrabrog Zaječara, Zaječara koji neće da poklekne pred ovim preletačima”, otpočeo je Stamenković, predstavnik grupe ,,Montoja i pravednici”.

Montoja je dodao da veruje da se Zaječarci večeras nisu pojavili u velikom broju zato što su strahovito razočarani i zato što je ovakvim potezom Ristovića, u očima građana, čitava opozicija postala upitna!

,,Nenad više ne zaslužuje poverenje građana. Prevario je građane pred prošle lokalne izbore, predstavio se kao opozija SNS-u, položio čak i zakletvu Zaječarcima da on nikad neće prodati Zaječarce. Rekao je da neće uraditi isto što i Boško Ničić i uradio je potpuno isto.”

Montoja naglašava da je šteta nemirljiva, najviše zbog velikog glasačkog tela koje je Ristović imao.

Za naš portal jer govorio i Saša Stanojević, predsednik RIIS ISTOK-a, koji je ovom prilikom istakao da je doktor Nenad Ristović prvo veliko razočaranje nakon Aleksandra Šapića, te da smatra da vladajuća partija stvara sama sebi opoziciju.

,,Mi tražimo da se svi ovi iz opozicije, u koje sumnjamo, izjasne da li će sarađivati sa Vučićem pre ili posle izbora. Trenutno Srbija samo jednu opciju ima, a to je broj 5.”

Odazvanost građana nije bila velika, te je otkazana prvobitno planirana šetnja.

Izvor: Zajecaronline.com

Reklame