Reklame

Sinoć po treći put održan je protestni skup dela opozicije u Zaječaru, gde su prošetali glavnom gradskom ulicom do Skupštine grada, i ponovili zahteve.

Prvi prisutnima se obratila nastavnica Aleksandra Stojković koja je sa improvizovane govornice porućila da ima tremu bez obzira što 30 godina radi u školi.

„Ja sam pre svega roditelj. Delim svoje srce na ponos i tugu. Majka sam dvoje muškaraca, a žal je što je jedan u Maleziji, a drugi u Belgiji. Ponosna sam ali očajna što nisu ovde“, poručila je ona.

Ona je kazala da želi društvo gde će se uvažavati prave vrednosti, a ne gde je vlast uzurpirala državu.

Zatim se obratio advokat Predrag Stanković koji je kazao da je ova vlast nije narodna, zato što ne radi u ineteresu naroda, već za svoje.

„Imamo čoveka koji krši Ustav i slobode svih građana. Pogledajte kakva je vlast. Toliko afera da se ne može više kriti“, kazao je on,

Takođe on je podsetio da je Zaječar izgubio vodovod, pijacu, a sada pokušavaju da uzmu i Kraljevicu.

Predsednik GrO Narodne stranke, Goran Kalčević poručio je gradonačelniku Ničiću da će ih biti još više.

„Zaječar je mali grad. U njemu se sve vidi – ne trebaju nam kamere. Mi svi imamo zajedničku muku, a to je da istok zemlje nestaje. Lokalni šerifi Ničić i Milikić ćute, kao i poslanik iz Zaječara“, poručio je on.

Takođe on je kazao da poposlednjem popisu Zaječar se smanjio za 20 odsto.

Podsećamo, zahtevi su ostavke svih funkcionera grada, poništavanje štetnih dogovora i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

Reklame