Foto: Pixabay
Reklame

Rukometašice Zaječara nisu izašle na parket u 7. kolu Superlige protiv Naise 14. novembra, pošto je susret odložen zbog toga što je nekoliko igračica ekipe iz Niša zaraženo koronavirusom, istakao je za “Glas sporta”, Jugoslav Petrović, direktor Rukometnog kluba “Zaječar 1949”.

Direktor Superlige Jovan Popadić potvrdio je u izjavi za “Južne vesti” da će kompletno kolo biti odloženo do daljeg, piše Glas sporta.

“Naisa se javila da ima tri igračice sa pozitivnim nalazima i još tri za koje sumnjaju da imaju. I da je jedna igračica sa koronom, ja bih utakmicu odložio jer je rizik prevelik. Neće biti nijedne utakmice 7. kola Superlige za vikend, pogodilo se da šest ekipa ima zaražene igračice, pa nema prostora da se igra neka utakmica”.

S obzirom da je pre pauze zbog Evropskog prvenstva, koje je na programu od 3 – 20. decembra u Danskoj, bilo predviđeno još jedno kolo Superlige, u kome bi Zaječarke ugostile Jagodinu 21. novembra, zbog sve većeg broja zaraženih rukometašica, doneta je odluka da i ono bude odloženo za narednu godinu. Nastavak takmičenja zakazan je za 23. januar, s tim što postoji mogućnost da neke od odloženih utakmica budu odigrane i ranije.

Nema sumnje da je ova odluka išla na ruku rukometašicama Zaječara, koje od starta Superlige ne znaju za pobedu, pa se posle pet odigranih utakmica nalaze na začelju tabele bez ijednog osvojenog boda. Svakako je potrebno napraviti presek, dovesti prava pojačanja, a možda i posegnuti za povratkom nekih od brojnih zaječarskih rukometašica koje sa uspehom brane boje drugih srpskih klubova.

Ono što je zanimljivo je da su sve tri odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva one u kojima Zaječarke igraju kod kuće, pa će tako 2021. godine u hali sportova na Kraljevici biti odigrani mečevi protiv Mladosti iz Nove Pazove, ali i Jagodine i Naise.

Naisa je posle nekompletnog prvog dela sezone lider Superlige sa maksimalnih 12 bodova, a sa klupe je predvodi selektor ženske rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović. Prvi pratilac je ekipa Jagodine sa 9 bodova, ispred Radničkog iz Kragujevca i šabačkog Medicinara sa 8, s tim što Jagodinke imaju utakmicu manje od ostalih ekipa iz vrha tabele.

Na začelju su Mladost na 11. mestu tabele sa jednim bodom, ali iz samo tri odigrane utakmice i Zaječar bez bodova, sa svih pet poraza na svom kontu. Ipak, ima još dosta da se igra, a cilj svih u Rukometnom klubu “Zaječar 1949” je opstanak koji donosi 10. pozicija, a na kojoj se trenutno nalazi Mladi Radnik sa 3 boda, koliko ima i novosadska Vojvodina na 9. mestu.

Izvor: Glas sporta