Sjajne dve nedelje su iza članova Gradskog karate kluba „Zaječar“. Naime, u organizaciji Karate kluba „Jablanica“ u Medveđi je minulog vikenda održan karate turnir „Jablanica open“, piše Glassporta.rs.

Takmičenje je okupilo 150 klubova iz Srbije i Bugarske. Uspeh u Medveđi nadovezao se na sjajan nastup u Pukovcu, gde su Zaječarci 5. juna osvojili čak 12 medalja, na 17. “Katana kupu Pukovca”, što ukupan bilans odličja na samo dva prestižna turnira penje na 17.

Rezultati takmičara Gradskog karate kluba „Zaječar“ u Medveđi:

1.Marko Mutavdžić 2010.god. plavi pojas – u katama 3.mesto, u borbama 1.mesto.
2.Sara Krstić 2012.god. braon pojas – u katama 1. i borbama 1.mesto.
3.Sofija Mihajlović 2012.god. žuti pojas u katama 2.mesto

Tačku na ovu sezonu karatisti Zaječara staviće na domaćem terenu. Gradski karate klub „Zaječar“ biće organizator i domaćin tradicionalnog „VIDOVDANSKOG KARATE KUPA ZAJEČARA“. Takmičenje u organizaciji Sportskog saveza grada Zaječara i GKK „Zaječar“ zakazano je za 26. jun u hali sportova na Kraljevici.

„Očekujemo veći broj učesnika kako klubova tako i samih takmičara na sada već našem tradicionalnom turniru. Za sada su učešće najavili klubovi iz Bora, Knjaževca, Majdanpeka, Pukovca, Leskovca, Vlasotinca, Vranja, Medveđe, Kraljeva, Surdulice i Ćićevca“, istakao je za „Glas sporta“ Miroslav Mića Radojković, predsednik Gradskog karate kluba „Zaječar“.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame