Foto: Zajecaronline

Treće takmičarske večeri 13. Pozorišnog festival za decu “ZajeČAR”, na sceni pozorišta “Zoran Radmilović” odigrana je predstava Pozorišta lutaka iz Niša „Nedostajanje“u adaptaciji I režiji Nikole Zavišića.

Ovaj pozorišni komad rađen je po motivima priča holandskog pisca Tona Telehena, koje predstavljaju mudre, duhovite, nežne, osećajne, ljubavne traktate o pravom prijateljstvu, povezanosti, romantičnom pogledu na život i svet, drugačijem posmatranju vremena i života oko nas.

Sve se dešava u izuzetno živahnom i živopisnom carstvu raznih životinja koje sve zajedno žive u šumi i grade u njoj svoje odnose, dele svoje probleme, savladavaju teškoće, zabavljaju se, uče da se druže i vole i provode zajednički svoje vreme.

Za razliku od sveta koji nam sve više (čini se) izmiče ispod prstiju i postaje digitalan i neuhvatljiv, u šumi među prezabavnim svetom životinja Tona Telehena kao da ponovo dobijamo sigurno tle pod nogama i počinjemo da se otvaramo za istinske emocije i šale, na šta smo skoro već svi zaboravili. Njagove priče nas vraćaju u bezbrižnost detinjstva. I smejemo se tome.

Reklame