Odbojkašice Zaječara savladale su u derbiju 2. kola Regionalne lige ekipu gradskog rivala Timoka rezultatom 3:2 (20:25, 25:20, 25:27, 25:17, 15:5). Velika drama i čak pet odigranih setova viđeno je u hali sportova na Kraljevici, a na kraju su se radovale izabranice trenera Ivana Buce Tošića. Ipak, snažan otpor pružile su igračice trenera Milana Vučkovića i pokazale da grad na Timoku ne mora da brine za odbojkašku budućnost, piše Glassporta.rs.

Velika šteta je samo da je ovo bio duel Regionalne lige, pošto je očigledno da kvalitet oba tima daleko premašuje trenutni rang takmičenja. Odbojkašice Zaječara su zabeležile i drugi trijumf na startu sezone, posle pobede u na startu protiv “Vinera” iz Bora sa maksimalnih 3:0, pa se posle dve odigrane utakmice nalaze na 3. mestu tabele sa 5 osvojenih bodova, iza Ozrena i borskog “Volejbor-Tima” koji imaju po 6. S druge strane, Timok je posle poraza u Sokobanji od Ozrena sa 3:1, uspeo da osvoji prvi bod u porazu od Zaječara u pet setova, pa trenutno predvodi drugi deo tabele sa poenom više od “Hajduk Veljka”, “Vinera” i Đerdapa iz Kladova.

Priliku za prvi trijumf odbojkašice “Timoka” imaće narednog vikenda, kada u subotu 6. novembra budu gostovali u Boru. Gradski rival “Zaječar” istog dana biće izraziti favorit protiv “Đerdapa” na domaćem terenu na Kraljevici.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame