foto: pixabay

Odbojkaški klub “Timok” nastavio je na sjajan način sezonu u Regionalnoj ligi, posle nešto duže pauze prouzrokovane pandemijom korona virusa. Naime, obe selekcije zaječarskog tima osnovanog 1955. godine ostvarile su maksimalan učinak, piše Glassporta.rs.

Ženska ekipa Timoka odigrala je tri utakmice u samo osam dana i zabeležila sve pobede. Najpre je u komšijskom duelu savladan “Volejbor – Tim” u Boru sa 1:3 u utakmici odigranoj 13. februara u gradu bakra. Nakon uspeha u Boru, pet dana kasnije usledilo je gostovanje u Sokobanji u okviru zaostalog 7. kola Regionalne lige, a odbojkašice Timoka su sa maksimalnih 0:3 slavile protiv Ozrena i odnele bodove u Zaječar. Niz je nastavljen i u Knjaževcu, gde su izabranice trenera Vučkovića savladale domaći Knjaževac takođe bez izgubljenog seta.

Zaječarke nakon osam odigranih mečeva imaju na svom kontu 22 osvojena boda, uz učinak od sedam pobeda i jednog poraza i nalaze se na čelu Regionalne lige, ispred ekipa iz Bora, “Vinera” koji je sakupio 18 i “Volejbor – Tima” sa 13 bodova. U istom takmičenju nastupa i druga ekipa Odbojkaškog kluba “Zaječar”, koja se nalazi na 4. mestu tabele sa 11 bodova, ali i tri utakmice manje.

Što se muške selekcije Odbojkaškog kluba “Timok” tiče, Zaječarci su minulog vikenda savladali Knjaževac sa maksimalnih 0:3 i posle samo četiri odigrana meča u dosadašnjem toku prvenstva imaju učinak od tri pobede i jednog poraza i zauzimaju 3. mesto tabele Regionalne lige sa 9 osvojenih bodova.

Obe Timokove selekcije igraju svoje utakmice predstojećeg vikenda. Najpre će na teren odbojkašice, koje u subotu 27. februara od 12 sati dočekuju u malom gradskom derbiju drugu ekipu Zaječara. Nakon završetka te utakmice na parket hale sportova na Kraljevici izlaze i odbojkaši Timoka, koji će odmeriti snage sa drugom ekipom negotinskog “Hajduk Veljka”.

Izvor: Glassporta.rs