Pusta bašta poslastičare "Stella", foto: Glas Zaječara
Reklame

Na sednici Kriznog štaba dogovoreno je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera, a nove mere počinju da važe od ponedeljka ukoliko za vikend ne dođe do porasta broja obolelih, istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Od ponedeljka će se radno vreme svih objekata produžiti maksimalno na 22h, istakao je Gojković

“Predlog Kriznog štaba je da, ukoliko nam brojke za vikend budu dobre, od ponedeljka se omogući rad ugostiteljskim objektima koji imaju mogućnost rada na otvorenom, dakle koji imaju bašte”, istakao je Gojković.

Konačna odluka će biti saopštena u nedelju, nakon preseka stanja tokom vikenda. Broj ljudi koji će moći da borave u baštama još uvek nije preciziran.

Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, te da će se pre otvaranja istih sprovesti još jedna provera i analiza situacije.

Nova sednica Kriznog štaba počela je danas oko 16 časova, a kako je ranije najavljeno, na njoj je razmatrano o eventualnom popuštanju mera.

Sednici su, između ostalih, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Plemiš, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Prema saznanjima rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je u poslednjih 24 sata registrovano 4.826 novoobolelih od korona virusa i 39 preminulih.

Od 22. marta zatvoreni su kafići, restorani, noćni klubovi, barovi i tržni centri, dok svi objekti koji su otvoreni moraju obezbediti određenu kvadraturu prostora po osobi.

Izvor: Danas