Foto: Zaječar Online

Grad Zaječar oglasio je rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane „Salaš“.

Rani javni uvid u trajanju od 15 dana, biće u toku od danas, 6. marta do 20. marta ove godine, u prostorijama Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove (ul. Krfska br.4 u Zaječaru).

Kako se navodi u tekstu oglasa, Gradska uprava Grada Zaječara organizuje rani javni uvid u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, mogućim rešenjima za urbanu obnovu, kao i efektima planiranja.

„Pozivaju se organi, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima i stepena procene uticaja na životnu sredinu“, navodi se u tekstu oglasa.

Pravna i fizička lica mogu da dostave primedbe i sugestije u pisanoj formi Odeljenju za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove, Gradske uprave grada Zaječara (Trg oslobođenja br.1 u Zaječaru), u toku trajanja ranog javnog uvida, zaključno sa 20. martom.

Primedbe i sugestije pravnih i fizičkih lica koje evidentira nosilac izrade Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane „Salaš” na teritoriji Salaša, mogu uticati na planska rešenja.

Lice ovlašćeno od strane nadležnog organa za davanje obaveštenja je glavni urbanista grada Zaječara, dipl.inž.arh. Ivan Stojanović. Opširinije informacije zainteresovani mogu dobiti na telefon 019-444 600.

Izvor: Zajecaronline

Reklame