Polaganje venaca na spomen obeležju, foto: Glas Zaječara
Reklame

Danas je obeležen Dan oslobođenja Grada Zaječara u Drugom svetskom ratu.

Ovim povodom je salonu Gradske uprave u Zaječaru oganizovan prijem za predstavnike Ambasade Rusije, gospodina Denisa Kruglova (atašea za kulturu) i pukovnika Evgenija Anprilova.

Polaganjem venaca odata počast herojima, foto: Glas Zaječara

„U vrlo prijatnom razgovoru, i uz podsećanje na herojstvo vojnika Crvene armije i partizanskih jedinica koji su dali živote za oslobođenje našeg grada, razmenjena su mišljenja i ideje o brojnim temama. Kao gradonačelnik Zaječara zahvalio sam se, i zamolio da prenesu izraze moje lične zahvalnosti, Nj. E. Ambasadoru Ruske Federacije u R. Srbiji gospodinu Aleksandru Bocan-Harčenku, na pozivu da Zaječar bude deo jednog velikog projekta formiranja Međunarodne asocijacije gradova antičkog nasleđa (MAGAN).

Takođe smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili posredovanje Ambasade Ruske Federacije u pronalaženju grada pobratima Zaječara u Ruskoj Federaciji koji će uskoro biti poznat (nejverovatniji odabir je grad Evpatóriя na Krimu).“  – rekao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Vence položila i delegacija Vojske Republike Srbije, foto: Glas Zaječara

Nakon prijema predstavnici lokalne samouprave, predstavnici Ambasade Rusije i boračkih organizacija položili su vence na spomen obeležje „Kosturnica“ u Zaječaru.

Detalj sa ceremonije polaganja venaca, foto: Glas Zaječara

Izvor: Zaječar Info