foto: pixabay

Cena struje za domaćinstva i privredu biće, najverovatnije, viša za 10 odsto od januara sledeće godine, objavile su „Novosti“.

Privrednici će umesto sadašnjih 95, električnu energiju plaćati 105 evra po megavat-satu, dok će građane megavat-sat struje, bez taksa i mrežarine, koštati oko 41 evro, navode „Novosti“.

Unija poslodavaca Srbije ističe da će poskupljenje struje opteretiti naše privrednike, koji će od nove godine imati nove izdatke i zbog povećanja plata, kao i viših cena sirovina koje se uglavnom uvoze. U Privrednoj komori Srbije smatraju da je značajno da je poskupljenje ograničeno i da ćemo i dalje biti među zemljama sa najnižom cenom električne energije u Evropi, prenosi beogradski list.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, krajem prošle nedelje rekao je da je moguće da dođe do povećanja cene struje, i da će se, kada se to desi, kretati između osam i deset odsto.

Poskupljenje je ranije ovog meseca najavila i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, koja je kazala da cene struje i gasa moraju doći na dnevni red, „i to više pre nego kasnije“.

Izvor: N1

Reklame