Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova
Reklame

U kladovskoj opštini je broj aktivno zaraženih u porastu, budući da je broj novoinficiranih veći od broja oporavljenih na dnevnom nivou. Sa još osam novozaraženih i jednim oporavljenim bolesnikom, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo broj aktivno pozitivnih povećan je na 68 bolesnika. Od početka marta evidentiran je 91 slučaj zaražavanja korona virusom.

Inače, od početka epidemije u opštini Kladovo zaraženo je 1.530 osoba, do sada se oporavilo 1404, a od posledica virusne infekcije preminulo je 58 pacijenata.

Prema pristiglim rezultatima, svaki treći juče testirani pacijent u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja pozitivan je na korona virus. Testirano je 47 osoba, kod deset je potvrđeno prisustvo virusa, a 17 rezultata se čeka. Od 66 aktivno pozitivnih na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama zbog teže kliničke slike je pet pacijenata. Broj zaraženih od poečtka epidemije bliži se cifri hiljadu i prema podacima Doma zdravlja korona virusom je inficirano 955 osoba, do sada je izlečeno 856, a od posledica virusa preminula su 33 pacijenta.

Izvor: Danas