Reklame

Snaga ne potiče od telesne sposobnosti, već od nesalomive volje ( Mahatma Gandi ).

Svi smo obdareni snagom volje, sledeći primer ovo dokazuje i na delu:

Naime, jednoj mladoj devojci u ranim njenim dvadesetim godinama hiruški je odstranjena desna hemisfera mozga usled malignog oboljenja. Inače, desna hemisfera mozga poznatija je kao „muzički mozak“. Njeni hirurzi su verovali da će devojka ostati paralizovana nakon operacije i vezana za krevet. No, želja i volja devojke, po njenom oporavku, da nauči svirati klavir je pobila sve prirodne zakone.

Nakon par meseci uz odredjeni usmeravajući napor, jake želje i upornosti, a pre svega volje, devojka je ostvarila svoj cilj.

Ova priča na najbolji način dokazuje da mnoge stvari na svetu koje su za pojedine ljude nedostižne, jesu zapravo barijere u njihovim glavama, za koje su oni glavni krivci.
Onaj koji se neumorno trudi preći će prepreke na svom putu, koristeći pun potencijal svoje volje, na kraju ostvariće ono što iskreno i želi.

Dr Jozef Džastrov kaže: „Snažnu volju čine troje – energičnost, čvrstina i usmerenost“.

Zapravo, sama energičnost nije dovoljna, jer nje ima u izobilju kod nasilničke dece i gnevnih ljudi. Čvrstina prevazilazi surovu silu. Ona dovodi do istrajnosti koja je više od običnog insistiranja da bude onako kako neko želi. Ovo poslednje je samovolja, a ne snaga volje.

Istrajnost podrazumeva poštovanje vredno odluke, ne mehaničko, već razumno.
Čvrstina je snaga da se vratimo na isti posao uprkos prekidu, uvek spremni za novi pokušaj. Ona je delotvorna i dobro usmerena ka konkretnom cilju.

Suština volje je akcija. Za donošenje odluke, kao i za njeno sprovođenje potrebna je snažna volja.

Da, i na kraju umalo zaboravih, vladajte svojom voljom, znam da nije jednostavno, ali se na kraju isplati, verujte….ja to iz iskustva, živeli !!!