Reklame

Divlje deponije kraj puta Zaječar – Vidin, niču svakodnevno. Avgusta meseca prošle godine pisali smo o velikoj divljoj deponiji kod repetitora, na pomenutom putu, ali do sada nadležne službe nisu reagovale iako smo problem prijavili komunalnoj miliciji. U međuvremenu pored stare, nikla još jedna deponija, i još nekoliko manjih.

Objektiv kamere našeg čitaoca zabeležile su nekoliko divljih deponija, kraj puta Zaječar Vidin. Prema njegovim rečima ima ih nekoliko.

„Nisu ni onu staru sklonili, a sada na samo 20 metera od nje, napravljena je nova. I to nije sve. Duž puta kada se sam se spuštao ka gradu, zateko sam još par deponija. Među smećem ima i robe iz Bugarske, što znači da ne bacaju samo naši“- kazao je on za portal Glas Zaječara.

On postavlja pitanje, da li je ovo način da Srbija ide ka EU, i da li je normalno da neko baci smeće preko puta novog groblja, pored znaka na kome piše da je zabranjeno bacanje smeća?!

Kada se uz to doda u kom stanju je trotoar do novog groblja, stiče se utisak, da je ovaj deo grada zapostavljen i uništen.

Redakcija portala Glas Zaječara i ovaj problem prijavila je komunalnoj miliciji, iz koje nam je rečeno da će obavestiti nadležne službe. Da li će i problem zaista biti rešen, ne možemo dati odgovor na to, pošto i posle više od 9 meseci, deponija o kojoj smo više puta pisali, do danas nije uklonjena.