Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da od ponedeljka, 25.01.2021.godine, umesto u Domu zdravlja u Zaječaru, imunizacija (vakcinacija) građana, vakcinom protiv covid-19 infekcije, vršiće se na dva punkta za masovnu imunizaciju. Do sada se vakcinisalo 2000 građana Zaječara.

Prema njegovim rečima to će biti Dom kulture u Kotlujevcu sa 2(+1)-2(+1) ekipe za vakcinaciju i to u vremenu od 08,00-18,00 sati i prostorije “Crvenog krsta” u naselju “Kraljevica” sa 1 + 1 vakcionom ekipom u vremenu od 08,00-18,00 sati.

„ZC Zaječar, DZ Zaječar, obezbedio je 6 (+2), kompletno opremljene, četvoročlane medicinske ekipe za imunizaciju, a shodno preporukama Ministarstva zdravlja, Instituta “Batut” i MDULS-a , gradski ZZJZ i Grad Zaječar su kompletno opremili i pripremili vakcione punktove i obezbedili dovoljne doze vakcine Sinofarm“.ističe on.

On dodaje da će svi prijavljeni građani dobiti sms poruku, sa vakcionacionim QRC codom, ali i telefonski poziv iz info-centra Gradske uprave, kojim rukovode volonteri Crvenog krsta Zaječar. Svi vakcinisani će u roku od 24 h nakon vakcinacije biti pozvani iz info-centra radi evidentiranja stanja nakon vakcinacije.

„Mole se građani koji dolaze na vakcinaciju, a predhodno se nisu prijavili da budu strpljivi i omoguće prijavljenima da iskoriste svoj zakazani termin kako bi izbegli gužve na punktovima za imunizaciju“.dodaje on.

Računajući i današnji dan svoje pravo da se vakcinišu iskoristilo je preko 2000 građana Zaječara.

Reklame