foto: facebook Boško Ničić

Aktuelni gradonačelnik Zaječara izjavio je da Srpska napredna stranka neće štampati plakate za predstojeće lokalne izbore u Zaječaru, već da će sav novac koji je za to namenjen biti preusmeren u humanitarne svrhe, za obnovu izgorele kuće porodice sa četvoro dece.

Ničić je zamolio sve političke protivnike koji su se u svojoj kampanji odlučili za štampanje i lepljenje plakata po gradu da to ne čine na mestima koja za to nisu predvićena.

“Nemojmo ružiti naš grad lepljenjem plakata tamo gde to nije dozvoljeno. Bez obzira što nam predstoje izbori, nema potrebe da od grada napravimo cirkus, koji posle neće moći da se očisti”, rekao je Ničić.

On je naglasio da je SNS Zaječar u dogovoru sa centralom stranke doneo odluku da se ovog puta plakati ne štampaju, već da se novac preusmeri u humanitarne svrhe.

“Sav novac predviđen za plakate biće uložen u rešavanje problema porodice sa četvoro dece kojoj je izgorela kuća na Izvorskom putu”, rekao je Ničić.

On je saopštio da će od ponedeljka biti započeti radovi na instalacijama u kući, kao i da će pokušati da obezbede i kompletan nameštaj, kao i sve ono što je potrebno jednom domaćinstvu.

“Mislim da je mnogo humanije i svrsishodnije pomoći ovoj porodici koja sada živi iseljena kod svojih komšija, nego trošiti novac na ovaj vid kampanje (plakati) za koj nisam siguran da ima više ikakvog efekta”, zaključio je Ničić.

Ipak, kuća pomenute porodice sa četvoro dece, o kojoj je gradonačelnik govorio, ne nalazi se na Izvorskom putu, već u Kotorskoj ulici, kod OŠ “Ljubica Radosavljević – Nada”, pa se postavlja pitanje da li je Ničić napravio lapsus ili nije siguran gde se tačno pomenuta kuća nalazi.

Izvor: Zajecaronline

Reklame