foto: zajecar.info
Reklame

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da je danas u sali Skupštine grada Zaječara održan zajednički sastanak odbornikih lista “Aleksandar Vučić – Za budućnost Zaječara” i “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija”, i da je na njemu dogovoren nastavak saradnje između SNS-a i SPS-a.

Na sastanku koji je danas održan dogovoren je nastavak dosadašnje saradnje između ove dve odborničke grupe, koje sa 28 odbornika čine većinu u gradskom parlamentu i konstantovano da je nastavak započetih, i realizacija novih, kapitalnih projekata i zapošljavanje ljudi najveći prioritet u narednom četvorogodišnjem periodu.

Skupom, ovih odborničkih lista, predsedavali su član Predsedništva Srpske napredne stranke Boško Ničić i predsednik GrO SPS Zaječar dr Mirko Nikolić, koji su poručili da se dosadašnja saradnja nastavlja i da jedinstvo postoji.

Svi odbornici, ove dve liste, jednodušno su podržali ovaj zaključak.

U narednih petnaestak dana, uz saglasnost organa stranaka, biće dogovorena kadrovska rešenja za najodgovornije funkcije u gradu.

Konstitutivna sednica, novog saziva Skupštine grada Zaječara, biće održana 28.05.2021.godine u sali Pozorišta “Zoran Radmilović” sa početkom u 10,00 sati. Na njoj će biti izabrani predsednik Skupštine grada, njegov zamenik, sekretar Skupštine kao i gradonačelnik i njegov zamenik. Na istoj sednici biće izabrano i devetoro članova Gradskog veća (“gradske Vlade”).

Podsećamo da je ova koalicija u prošlom sazivu imala 41 odbornika, a sada imaju 28, što je manje za 13 odbornika.