Reklame

Nakon današnje sednice Skupštine grada Zaječara na kojoj su odbornici većine (SNS, SPS, SDPS) glasanjem ukinuli jednokratnu naknadu porodiljama za prvorođeno dete, i reakcijama opozicionih odbornika, reagovao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić putem društvene mreže fejsbuk. „Kako me je Boško PREPOŠTENI Ničić optužio da sam slagao vezano za odluku o dodatnoj zaštiti porodilja, reših da mu argumentovano odgovorim, pre svega zbog građana koji čitaju njegove bljuvotine, jer pomenuti gospodin godinama svoju karijeru gradi na pljuvanju političkih protivnika i iznošenju neistina“- istakao je Stojadinović.

On je istakao da su danas, pošto od 1.januara država pomaže porodicama pri rođenju prvog i drugog deteta sa značajnom sumom od 300.000- dinara, doneli odluku da, gradska sredstva namenjena za ova davanja (30.000- + 30.000-) saberu i preusmere tako da majke koje rode treće i svu decu preko toga (za svako dete) dobiju po 60.000- dinara.

„Cenzus opozicija okupljena oko DS, DJB i minorne grupe građana “Krstić & familija” su celu stvar, POKUŠALI i POKUŠAVAJU, preko društvenih mreža, da narodu predstve, gnusno LAŽUĆI, kao ukidanje davanja sredstava porodiljama. Neće biti da je tako makar se vi, i vaši malobrojni verni “navijači”, sa bezbroj lažnih profila i grupa, trudili iz petnih žila. Istina je jedna i jedina – povećali smo davanja tamo gde mislimo da je važno i gde država ne izdvaja ovako veliki novac. Tačka“.kazao je Ničić.

Prema rečima Ničića, druga stvar, koju su zaboravili da napišu, a koja je itekako važna, da je Zaječar drugi grad u Srbiji, koji je obezbedio besplatne vakcine iz budžeta grada (čija je cena oko 36.000- za dve doze) za sve devojčice u Zaječaru od 12 godina pa naviše, protiv humanog papiloma virusa (HPV), koji je uzročnik, sve češćeg, raka grlića materice a koji ova vakcina sprečava.

„Objavljivanje te odluke im ne ide uz njihovu demagogiju pa mudro ćute. Najveći biser je naravno objava na tviteru (koji inače ne koristim pa su mi prijatelji poslali) nekakvog Vojina Biljica (ili Buljića ?) koji tvrdi da sam pretio rukovodstvu DJB-Suverenisti hapšenjem (???).
Na bezobrazluk i pretnje mlađanog junoše, njihovog odbornika Đuričkovića, koji je u parlament grada jedva ušao samo zbog smanjenja cenzusa od 3%, da sam kriminalac i da će me, “čim dođu uhapsiti” , samo sam odgovorio “da vodi računa o sebi i da, kako se drsko i bezobrazno ophodi, on ne bude uhapšen”. Na stranu što sam, nakon celodnevne prozivke od strane napaljenog jurišnika ovih SUROVENISTA, istom skrenuo pažnju da sam dugo u politici i da svi znaju da nisam baš toliki hrišćanin da kada mi neko opali “šamar” ja okrenem i drugi obraz te da će od sada dobijati adekvatne odgovore. Mala plači….. je brže bolje to pretvorila u pretnje čitavom, ČUJ, rukovodstvu DJB-Suverenista. Neće biti da je tako bilo a postoje i tonski snimci i zapisnik sa sednice. Njihove uvrede i optižbe su, po njima, normalna politička borba a naš, čak i blagi odgovor, pretnja (?). Ma nemoj! Usput, kakve veze po ovom Buljiću, vlast ima sa ovim ( što ja inače nisam rekao) i kakvu moć ja imam da bilo koga hapsim ?!“kazao je gradonačelnik.

Ničić je kazao i to da se ne boje pošto je njihova najveća kazna ta što ih je narod prepoznao, što jedva, ako uspeju, da prebace cenzus i što u parlament ulazite uz pomoć svojih stranih gazda koje ih uguravaju i plaćaju.

„Boško vam ne može ništa ali narod može – zato i kukate kao “sinje kukavice” i izmišljate pretnje!“- poručio je Ničić.

Na pisanje gradonačelnika Boška Ničića reagovao je odbornik političke grupacije „Možemo bolje“, Miloš Stojadinović.

„Kako me je Boško PREPOŠTENI Ničić optužio da sam slagao vezano za odluku o dodatnoj zaštiti porodilja, reših da mu argumentovano odgovorim, pre svega zbog građana koji čitaju njegove bljuvotine, jer pomenuti gospodin godinama svoju karijeru gradi na pljuvanju političkih protivnika i iznošenju neistina, stvarajući večito imaginarne neprijatelje i na taj način održava tenziju boškopoklonika spremnih da rastrgnu svakoga ko iznese istinu, koja nije u interesu njihovog vođe“.- istakao je Stojadinović.

Stojadinović je priložio sledeće linkove i informacije:

1. Odluka o dodatnoj zaštiti porodilja koja je danas ukinuta u skupštini usvojena je 02.04.2014. godine i ovom odlukom u člamu 3. bilo je predviđeno jednokratno izdvajanje porodiljama za prvo dete 50000 dinara, za drugo 75000 dinara i za treće dete 100000 dinara. Ovu odluku možete naći u Službenom listu grada Zaječara br. 19-2014 na prvoj strani a građanima prilažem i link odluke http://www.zajecar.info/…/document/2014/4/SLGZ19-2014.pdf

2.Iznosi iz člana 3. ove odluke se prvi put menjaju na sednici Skupštine grada 22.03.2015. godine kada je predviđeno da se za prvo dete izdvaja 20000 dinara, za drugo 30000 dinara i za treće dete 60000 dinara. Izmenu odluke možete naći na 83. strani Službenog lista 14-2015.
3.Sledeća izmena se desila 15.11.2018. godine kada je predviđeno da se za prvo dete izdvaja 30000 dinara, za drugo 50000 dinara, za treće dete 80000 dinara i za četvrto i svako naredno rođeno dete 100000 dinara. Ova odluka je do današnje sednice bila na snazi i možete je videti na 106. strani službenog lista 42-2018.
4.Prvobitnim predlogom kojim se ukida prethodna odluka a koji poslat odbornicima za sednicu održanu 29.11.2021. godine predviđeno je da se za svako dete dobija po 30000 dinara. Predlog možete naći ovde
5. Amandmanom gradskog veća na danšnjoj Skupštini ukinuto je izdvajanje za prvo i drugo dete i određeno izdvajanje za treće i svako naredno u iznosu od 60000 dinara.
„Ako prosto uporedite poslednju izmenu pod tačkom 3. i poslednji priloženi amandman videćete jasno da je izdvajanje za prvo i drugo dete od strane grada Zaječara UKINUTO, a da je izdvajanje za treće smanjeno za 20000 dinara i za četvrto za 40000 dinara. Odluka o izdvajanju za porodilje na republičkom nivou nema nikakve veze sa gradskom odlukom, naime postojala je i do sada, a pre neki dan je najavljeno povećanje. Porodilje u Vojvodini primaju nadoknade od tri nivoa vlasti, gradske, pokrajinske i republičke, dok su porodilje koje rode prvo i drugo dete u Zaječaru ovom odlukom uskraćene za izdvajanje grada za ovu namenu“.- dodao je Stojadinović.

Na kraju je Stojadinović kazao da ovom prilikom dozvoljava svim medijima da prenesu gore napisano i da se pozabave ovom temom i dokažu da li ja kako Ničić kaže LAŽE on ili on ne govori istinu i obmanjuje javnost.