Boško Ničić, printscreen

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić oglasio se putem društvene mreže fejsbuk, povodom komentara i tekstova u pojedinim medijima, koji prema njegovim navodim polu-debilni.

Njogov komentar prenosimo u celosti:

„Povodom (po meni polu-debilnih, selektivnih i politizovanih) komentara u pojedinim “medijima” koji to sistematski rade, i mešanja “baba i žaba”, a vezano za održavanje manifestacija i proslava na teritoriji grada Zaječara, kao čelni čovek ŠVS grada imam potrebu da reagujem i kažem:

a) Štab ni u jednom trenutku nije, niti će, odstupiti od mera propisanim od strane KŠ RS i njegovi organi (kojima raspolažemo) striktno i neselektivno, bez obzira ko je ko u ovom gradu, sankcionisaće sve one koji se nađu u prekršaju propisanih mera;

b) održavanje svadbenih (i drugih) veselja, uz propisane mere i do broja od 4 m2 u određenom prostoru po zvanici, nije odredio ŠVS grada već KŠ RS i mi to, bez ponovnog uvođenja vanredne siruacije, ne možemo menjati (iako sam lično pristalica pooštravanja mera);

v) održavanje i julskog i septembarskog vašara u Zaječaru održano je uz mnogo strožije mere i kontrolu nego na bilo kom drugom vašaru u Timočkoj Krajini pa i čitavoj Republici Srbiji (u tim danima uopšte nije bilo naglih skokova inficiranih osoba što dovoljno govori o tome da se građani tu nisu inficirali);

g) 54. “Zaječarska gitarijada” (po tim “mudracima” propala) održana je, da bi se nastavila tradicija, uz najstrože epidemiološke mere (pošto je na ograđenom prostoru “Gitarijade” to moguće sprovesti) i organizatorima nije cilj bio što veći broj posetilaca već što veća bezbednost istih.

Naravno, autorima poludebilnih tekstova, uopšte nije smetalo održavanje koncerata raznih rok i sl.grupa u kafančinama NVO uz nikakvo poštovanje epidemioloških mera pošto bi, kada su njihovi “ortaci” u pitanju to bio atak ŠVS na nezavisnost i slobodu istih (???);

4. Manifestacija “Bašta balkana” koja se ove godine organizuje u okviru republičke manifestacije “Miholjski susreti sela Srbije 2021” , u selu Veliki Izvor, je manifestacija na otvorenom na kojoj će biti primenjene, od strane ŠVS naložene, sve preventivne mere za sprečavanje širenja virusa covid-19 na otvorenom prostoru kao i sanitarno tehničke mere prilikom pripreme hrane u okviru takmičenja. Manifestaciju će kontrolisati pripadnici komunalne milicije, policije i sanitarne inspekcije koja je ovlašćenja za kažnjavanje prekršioca propisanih mera. Ova manifestacija će tokom jeseni biti održana u više desetina lokalnih samouprava u Srbiji i ne znam zašto bi Zaječar bio izuzetak (???).

Pozorišna predstava koja će se organizovati zadnjeg dana manifestacije, kao jedini događaj u zatvorenom prostoru, biće ograničena na 1/2 kapaciteta sale u kojoj se održava, sa propisanim razmakom između gledalaca, uz obaveznu potvrdu o preležanoj kovid infekciji, potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test.

„Čudi me da tim politikantima, i lažno zabrinutim medijskim i političkim “magovima”, uopšte ne smeta da lično, u šta sam se svojim očima uverio, dolaze na utakmice na kojima je i do 1.500-2.000 ljudi, bez maski, sede jedan uz drugog i grle se i ljube sa retkim pristalicama koji im prilaze na tim događajima i manifestacijama (?) a mene koji nosim masku, sve vreme, gledaju kao budalu“.- kaže Ničić i dodaje:

„Koristim još jednom priliku da građane Zaječara, koji još nisu primili vakcinu, pozovem da to učine i pomognu nam da život, pa i proslave i druženja, vratimo u normalu a covid infekciju ostavimo iza sebe. Hajde da budemo malo odgovorniji – sebe i drugih radi!“.

Na kraju Ničić kaže da kreatore ideje o tome da je za naš grad najbolje “da bude što gore” i da ističu samo negativne strane, bilo čega što se u ovom gradu radi, srdačno pozdravlja i želi im zdravlje i dug život!

„Bez njihovog “crnila” ne bi do izražaja, bar ne dovoljno, dolazilo belilo i čistota mnogih lepih stvari koje niču u našem Zaječaru!“- zaključio je on.

Reklame