Izbori u Negotinu protiču pod pritiskom, foto Glas Zaječara
Reklame

U Negotinu se danas održavaju lokalni izbori. Iz Narodne stranke tvrde da  je više aktivista stranke uhapšeneno, da se članovi izborne komisije ometaju u vršenju dužnosti, ali i da je inspektor fizički napao u policijskoj stanici advokata koji ih zastupa.

 

Lokalni izbori u Negotinu, prema tvrdnjama članova Narodne stranke, odvijaju se pod nezapamćenim pritiskom. Prema rečima članova Naredne stranke više aktivista i članova biračkih odbora, kao i Opštinske izborne komisije primilo je poziv da se u svojstvu građanina odmah jave u policijskoj stanici u Negotinu radi saslušanja. Cilj ovih poziva je, tvrde oni, ništa drugo do omogućavanje izborne krađe.

Stefan Jovanović, foto: Glas Zaječara

„Danas se u Negotinu održavaju izbori. Tokom izbornog procesa desetinak članova Narodne stranke nezakonito uhapšeno i privedeno na informativni razgovor i pozvano na informativni razgovor u policiji u Negotinu. Neki od njih se trenutno nalaze na saslušanju, bez pravnog osnova. Među pozvanim ljudima jesu i članovi Opštinske izborne komisije, zamenik i član, odnosno predstavnici Narodne stranke u Opštinskoj izbornoj komisiji.  Oni su na ovaj način onemogućeni u vršenju službene dužnosti, pošto su oni danas u toj funkciji. Trenutno je na delu pritisak na članove biračkih odbora a u cilju da se omogući predstavnicima vlasti krađa na biračkim mestima, jer se na ovaj način naši članovi udaljavaju sa biračkih mesta. -rekao je Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke

Policijska stanica u Negotinu, foto: Glas Zaječara

Predstavnici policije nisu dali nikakvo obrazloženje i nisu rekli po kom osnovu je više desetina lica privedeno na informativni razgovor, samo uručuju pozive na kojima stoji da pozvano lice mora da se javi odmah. Iz Narodne stranke navode da je to protivno zakonu i da će podneti krivične prijave.

Da vas podsetim, kada su bili prošli izbori 2018. godine u Lučanima, Dijana Hrkalović je rukovodila istom ovakvom akcijom uticaja na proces izbora u Lučanima. Znamo gde je sada Dijana Hrkalović i ovo je negde upozorenje svim pripadadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, da ne sprovode naredbe službe i nadređenih zbog toga što na taj način vrše krivično delo.“ -rekao je Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke

Iz Narodne stranke navode da se neviđeni pritisak najbolje ogleda u činjenici da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Negotinu lišili slobode članove biračkih odbora koji su u vršenju izborne krađe uhvatili predstavnike Srpske napredne stranke.

Miroslav Aleskić, foto: Glas Zaječara

Ovo je neviđeni pritisak da policija hapsi članove biračkih odbora koji su uhvatili članove Srpske napredne stranke sa duplim spiskovima, sa drugim listićima, sa spiskovima za glasanje od kuće i oni su prijavljeni i uhapšeni. Dakle, onemogućava se kontrola na biračkim mestima.Ja šaljem poruku policiji, znam da ima časnih policajaca, da ne budu žrtve i da ne budu oni koji su iskorišćeni da rade nešto što je protiv zakona, protiv svih normi funkcionisanja policije, oni su tu da budu u službi svih građana Srbije, a ne bilo koje političke partije.“ – rekao je Miroslav Aleksić

Izjave predstavnika Narodne stranke i aktuelna dešavanja u Negotinu možete pogledati u video prilozima u nastavku ovog teksta.