foto:pixabay

Mera prema kojoj je ulazak u Srbiju dozvoljen uz negativan PCR test, a za građane koji ga ne poseduju propisana kućna izolacija u trajanju od 10 dana, umesto sutra, kako je prvobitno odlučeno, stupa na snagu u ponedeljak, 21. decembra.

Odluka je doneta na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije, a stupanje mere na snagu, kako se navodi u odluci, pomereno je sa nedelje na ponedeljak.

Mera će važiti do 10. januara

Podsetimo, odluka Vlade od 15. decembra prema kojoj je za ulazak u Srbiju obavezan negativan PCR test ne stariji od 48 sati ili kućna izolacija u trajanju od 10 dana za one koji ga ne poseduju, trebalo je da stupi na snagu sutra.

Kako je saopštila Vlada, usvojene su na predlog Kriznog štaba “imajući u vidu novogodišnje i božićne praznike od kojih nas deli još malo vremena, kada se očekuje tradicionalno veća frekvencija ljudi na svim graničnim prelazima”.

Uoči stupanja na snagu novih mera za ulazak u zemlju na graničnim prelazima je pojačan priliv putnika u Srbiju.

Kako prenosi RTS gužve se stvaraju na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom, ali i na austrijsko-mađarskoj granici i uopšte na putevima u Zapadnoj Evropi ka Srbiji jer su mnogi krenuli zbog praznika i kako bi izbegli protivepidemijske mere.

Izvor: RTS, Insajder

Reklame