Gimnazija Zaječar će i ove godine biti organizator „Noći istraživača“ u Zaječaru i Negotinu. Ovog puta program će trajati čitave nedelje zahvaljujući Naučnom klubu Zaječar, a uključiće i druge organizacije u rad. Tako ćemo ove godine sarađivati i sa PU „Đulići“, Bibliotekom „Dositej Novaković“, Edukativnim centrom „Cvrk“.

Program će započeti u ponedeljak 25.9.2023. kada će gimnazijalci posetiti PU „Đulići“ gde će zajedno izvesti nekoliko eksperimenta, a potom održati i predavanje o Sunčevom sistemu. U utorak će u prostorijama Naučnog kluba Zaječar i Gimnaziji Zaječar prirediti veće posvećeno društvenim igrama koje su inspirisane naukom. Već u sredu gimnazijalci će posetiti i Edukativni centar „Cvrk“ gde će zajedno sa polaznicima Montesori školice otkrivati tajne vode.

Narednog dana zajedno sa učenicima Medicinske škole učestvovaće u potrazi za blagom. Program završavamo u petak kada ćemo organizovati dva naučna kviza, oslikati mural na ulazu u Gimnaziju, i održati takmičenje u različitim STEM igrama.

Reklame