Foto: Pixabay
Reklame

U Boru, Kladovu i Majdnapeku registrovana su 78 nova slučaja zaražavanja korona virusom i u ove tri lokalne samouprave Borskog okruga prema podacima nadležnih institucija je 350 kovid bolesnika. Najviše vakcinisanih je u Kladovu skoro 65 odsto, u Boru je kompletno vakcinisano 48,31, a u Majdanpeku 46,82 odsto odraslog stanovništva.

Od početka ove nedelje broj novoinficiranih na dnevnom nivou je sve veći, čime je i broj kovid bolesnika dupliran u Boru, Kladovu i Majdanpeku.

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru su zabeležena 43 novoregistrovana slučaja i na teritoriji grada je 169 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici je kovid odeljenjima hospitalizovana su 23 bolesnika.

Laboratorijski je virus korona potvrđen kod još 25 osoba u kladovskoj opštini u kojoj je sada 93 kovid bolesnika.

U minulih osam dana broj zaraženih veći je za 5,5 puta jer je 5. januara aktivno pozitivno bilo 17 Kladovljana.

Svaki peti juče testirani u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek bio je pozitivan na virus i sa deset novopotvrđenih slučajeva u ovoj je opštini 88 obolelih, a dve trećine njih nije vakcinisano.

Od 6. januara virusom su inficirane 62 osobe, za sada nema težih kliničkih slika koje zahtevaju hospitalizaciju.

Prema podacima nadležnih u Domu zdravlja, zaraženo je i pet zdravstvenih radnika, a među obolelima najbrojnija je starosna kategorija od 25 do 49 godina koja čini polovinu ukupno obolelih.

Najveći obuhvat vakcinacijom protiv kovida je u opštini Kladovo u kojoj je 65,58 odsto odraslih stanovnika primilo prvu dozu, a 64,78 odraslih je kompletno vakcinisano.

Prvom dozom imunizovano je 50,03 odsto Borana, a kompletno je vakcinisano 48,31 odsto stanovnika.

U majdanpečkoj opštini je prvu dozu primilo 48,91, dok je kompletno vakcinisano 46,82 odsto stanovnika.

Slično je i u Negotinu gde je prvom dozom vakcinisano 47,72, a drugom 46,42 procenata punoletnih stanovnika.

Izvor: Danas