Foto: Pixabay / derJani

Nastavlja se pravo sportsko leto na terenima širom Zaječara. Tačka na 4. Memorijal „Joca Mihailović – K3“ je stavljena minule nedelje, a već 7. jula na programu je nova rekreativna manifestacija u organizaciji zaječarske „kuće sporta“. U pitanju je „Bratujevac 2022“, gde će biti održana takmičenja u malom fudbalu, nadvlačenju konopca i pikadu, piše Glassporta.rs.

U Mesnoj zajednici Šljivar koja zajedno sa Sportskim savezom grada Zaječara organizuje ovu tradicionalnu manifestaciju, očekuju veliki broj učesnika, ali i posetilaca, koji će već od ranih jutarnjih sati pohrliti na Bratujevac.

„Prijava ekipa moguća je od 9 do 10 sati, kada počinje takmičenje u malom fudbalu. U 9:30 zakazano je polaganje venaca na spomen obeležju, a nadamo se da ćemo nastaviti da podižemo kvalitet kako sportsih, tako i kulturnih dešavanja u našem selu, što Šljivar svakako zaslužuje“, istakao je za „Glas sporta“ predsednik MZ Šljivar Darko Tošić.

Neće biti mnogo pauze do naredne manifestacije, s obzirom na to da je odmah u subotu 9. jula zakazan i tradicionalni Petrovdanski turnir u malom fudbalu. Prijava ekipa moguća je na licu mesta u periodu od 17-18 sati za decu i od 18 do 19 sati za seniore u dvorištu osnovne škole, gde će biti i održana ova sportska manifestacija.

Turnir u Grlištu zajednički organizuju Sportski savez grada Zaječara i mladi iz tog zaječarskog sela preko Mesne zajednice, koji su od prošle godine krenuli ozbiljnije da se bave sportskim i rekreativnim aktivnostima, pa su tako već dve godine učesnici Seoskih igara u organizaciji Sportskog saveza, a na poslednjim sportskim igrama zauzeli su i drugo mesto iza četvorostrukih šampiona iz Grljana i pokazali da se na njih može računati.

„Glas sporta“ izvestiće i sa ovog tradicionalnog takmičenja, a videćemo ko će imati najviše uspeha na tradicionalnom noćnom turniru na kome će snage odmeriti ekipe u dve uzrasne kategorije.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame