foto:pixabay

Priča Miloša Mladenovića došla je do Ministarstva prosvete, nauke i razvoja. Prvenstveno je govoreno o nezakonitom ponašanju direktora OMŠ ,,Predrag Milošević”, a sada je dopis stigao na istu adresu, ali zbog OMŠ „Miodrag Vasiljević”. Razlog je isti.

Kako saznajemo, u školskoj 2020/21. godini u OMŠ „Miodrag Vasiljević” u Boru, nastavu harmonike je držalo nestručno lice.

Februara 2021. godine Miloš Mladenović, master muzički umetnik, se obratio ovoj školi kao stručno lice za izvođenje nastave harmonike i zatražio da bude primljen za časove harmonike.

Pomenute časove je u tom trenutku držalo nestručno lice. Od direktora škole dobio je negativan odgovor.

O nezakonitostima u prethodno navedenoj ustanovi obaveštena je i prosvetna inspekcija, ali ni do kakvih promena nije došlo.

Kako saznajemo, prosvetna inspekcija u Boru zaštitila je direktora u sprovođenju nezakonitosti.

Septembra 2021. godine Miloš Mladenović se, pisanim putem, opet obratio sa molbom da bude primljen za časove harmonike, međutim, odgovor je izostao.

Iz pomenute situacije, Miloš Mladenović je zaključio da je nužno obratiti se ministru Branku Ružiću, pa je tako i uradio.

Naime, jutros je prosleđen dopis ministru Ružiću u kome je Gradski odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječar objasnio čitavu situaciju, ali i zahtevao određene mere.

-Da se konstantuje da je u OMŠ „Miodrag Vasiljević” u Boru za izvođenje nastave harmonike primljeno lice koje ne ispunjava uslove od 139-145 ZOSOV-a.
-Da se direktoru OMŠ „Miodrag Vasiljević” u Boru naloži mera da primi stručno lice.
-Da se protiv direktora OMŠ „Miodrag Vasiljević” u Boru podnese prekršajna prijava shodno članu 191. stav 1. tačka 10. i stav 2. istog člana.
-Da se protiv direktora OMŠ „Miodrag Vasiljević” u Boru podnese prekršajna prijava shodno članu 192. stav 1. i stav 2. jer je otvorio izdvojeno odeljenje u Boljevcu, a Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvja je potvrdilo da ustanova nije dobila verifikaciju
-Da se shodno članu 128. stav 7. tačka 14. ZOSOV-a razreši direktor OMŠ „Miodrag Vasiljević” u Boru.

Izvor: Zajecaronline

Reklame